Ένα ποδήλατο γυμναστικής θα με βοηθήσει να χάσω λίπος στην κοιλιά;

Ένα ποδήλατο γυμναστικής, που μερικές φορές ονομάζεται στατική ή ξαπλωμένη ποδήλατο, είναι ένα κομμάτι του εξοπλισμού άσκησης που σας επιτρέπει να προσομοιώσετε τα αποτελέσματα της ποδηλασίας σε ένα μικρό, εσωτερικό χώρο. Όπως η ποδηλασία, η ποδηλασία είναι μια αερόβια άσκηση, χωρίς να ανησυχείτε για τις καιρικές συνθήκες. Όταν παίρνετε τακτική αερόβια άσκηση, μπορείτε να χάσετε το λίπος που έχει συσσωρευτεί στην κοιλιά σας.

Όταν παίρνετε τακτική αερόβια άσκηση, καίτε θερμίδες και βελτιώνετε την ικανότητα της καρδιάς και των πνευμόνων σας να προμηθεύουν το σώμα σας με οξυγόνο. Εκτός από το να μπορείτε να ασκείστε αερόβια σε περιορισμένο χώρο, τα ποδήλατα άσκησης σας επιτρέπουν να κάνετε μια προπόνηση ενώ ελαχιστοποιείτε το άγχος που σχετίζεται με τη δραστηριότητα στις αρθρώσεις και την πλάτη σας. Ορισμένα ποδήλατα άσκησης έχουν την ίδια βασική διάταξη με ένα συμβατικό ποδήλατο με τροχούς, ενώ οι αναποδογυρισμένες ή ημιπολύουσες ποδήλατες δυνητικά προσθέτουν στην άνεση της άσκησης επιτρέποντάς σας να πετάξετε από μια θέση καθιστή.

Το λίπος της κοιλιάς περιγράφει το λίπος που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου στην κοιλιά σας, συνήθως αναφέρεται ως κοιλιά ή στομάχι σας. Εκτός από το λίπος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του κοιλιακού σας δέρματος, μπορείτε να μεταφέρετε σημαντικές ποσότητες λίπους στους χώρους που περιβάλλουν τα κοιλιακά όργανα σας. Η παρουσία μεγάλων ποσοτήτων αυτού του βαθύτερου λίπους, που ονομάζεται σπλαχνικό λίπος, συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για ποικίλες σοβαρές ασθένειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και οι καρκίνοι του παχέος εντέρου και του μαστού, σύμφωνα με τις εκδόσεις Harvard Health Publications.

Μπορείτε να χάσετε σπλαχνικό λίπος σχετικά γρήγορα όταν παίρνετε τακτική άσκηση, λέει ο Χάρβαρντ. Η μέτρια αερόβια δραστηριότητα, όπως απαιτείται όταν οδηγείτε ποδήλατο ή ποδήλατο γυμναστικής, αποτελεί βασικό στοιχείο ενός σπλαχνικού προγράμματος καύσης λίπους. Για να έχετε τα οφέλη της δραστηριότητάς σας, θα πρέπει να οδηγείτε το ποδήλατό σας για τουλάχιστον 30 λεπτά σε πέντε ημέρες την εβδομάδα για συνολικά 150 λεπτά εβδομαδιαίας άσκησης. Για να αυξήσετε την ικανότητα καύσης λίπους της κανονικής σας ρουτίνας άσκησης, χρησιμοποιήστε την άρση βαρών ή κάποια άλλη μορφή άσκησης δύναμης δύο ή τρεις φορές κάθε εβδομάδα.

Με την πάροδο του χρόνου, η απώλεια περίπου 10 έως 15 τοις εκατό του συνολικού σωματικού σας βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε όσο το 30% των σημερινών επιπέδων επικίνδυνου σπλαχνικού λίπους. Εάν δεν έχετε το χρόνο να οδηγείτε μια μοτοσικλέτα γυμναστικής για 30 λεπτά τη φορά, μπορείτε να σπάσετε τις περιόδους σας σε μικρότερα τμήματα που λειτουργούν καλύτερα για το πρόγραμμά σας. Για να δείτε κάποια θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει να συνδυάσετε την ποδηλασία άσκησης και άλλες σωματικές δραστηριότητες με μια υγιεινή διατροφή που ελέγχεται με θερμίδες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας καθώς και έναν εκπαιδευτή φυσικής κατάστασης και έναν καταχωρημένο διαιτολόγο εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε.

Βασικά στοιχεία ασκήσεων ποδηλάτων

Το λίπος της κοιλιάς

Χάνοντας το λίπος

Αποτελέσματα και εκτιμήσεις