Απώλεια βάρους μετά από οσφυϊκή σύντηξη

Μια οσφυϊκή σύντηξη είναι μεγάλη χειρουργική επέμβαση και χρειάζονται περίπου τρεις μήνες για να θεραπευτούν, σύμφωνα με την Spine-Health. Η άμεση μετεγχειρητική περίοδος δεν είναι καιρός να προσπαθήσουμε να χάσουμε βάρος και το Νοσοκομείο Ειδικής Χειρουργικής του Κέντρου Αθλητικής Ιατρικής Γυναικών στη Νέα Υόρκη λέει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να συντρίψετε τη διατροφή πριν ή μετά τη χειρουργική επέμβαση. Μην προσπαθήσετε να χάσετε βάρος μετά από οσφυϊκή σύντηξη χωρίς την έγκριση του γιατρού σας. Για να χάσετε βάρος, πρέπει να μειώσετε την θερμιδική πρόσληψη, να αυξήσετε την άσκηση ή και να κάνετε και τα δύο.

Θεραπεία μετά από οσφυϊκή σύντηξη

Μια οσφυϊκή σύντηξη είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει σχεδιαστεί για να σταματήσει την κίνηση ενός ή περισσοτέρων σπονδύλων. Η σπονδυλική κίνηση προκαλεί πόνο και μπορεί να κάνει την σπονδυλική στήλη ασταθής. Μερικές φορές ο χειρουργός τοποθετεί μοσχεύματα οστών μεταξύ των σπονδύλων ή μεταλλικές ράβδοι, πλάκες και βίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή με επαρκή πρωτεΐνη για θεραπεία μαζί με δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φρέσκα φρούτα και λαχανικά για βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Μόλις η πληγή σας έχει επουλωθεί και έχετε την έγκριση του χειρουργού σας, μπορείτε να εξετάσετε μια δίαιτα απώλειας βάρους.

Οι θερμιδικές σας ανάγκες

Οι θερμιδικές σας ανάγκες ποικίλλουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και τη δραστηριότητα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών. Μια γυναίκα ηλικίας 31 έως 50 ετών που είναι καθιστική χρειάζεται περίπου 1.800 θερμίδες ημερησίως · αν είναι πολύ δραστήρια, χρειάζεται περίπου 2.200 θερμίδες την ημέρα. Ένας άνδρας της ίδιας ηλικίας θα χρειαστεί μεταξύ 2.200 και 3.000 θερμίδων για να διατηρήσει το βάρος του. Μια απώλεια βάρους από 1 έως 2 κιλά την εβδομάδα είναι αρκετή, σύμφωνα με το αμερικανικό συμβούλιο για την άσκηση. Για να χάσετε μια λίβρα την εβδομάδα όταν τρώτε σε επίπεδο συντήρησης για το τρέχον βάρος σας, μειώστε την ημερήσια πρόσληψη σας κατά 500 θερμίδες.

Ασκηση

Ένα πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να περιλαμβάνει αερόβια άσκηση, άσκηση δύναμης και ασκήσεις ευελιξίας, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Η άσκηση προάγει την απώλεια βάρους και μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τη φυσική σας κατάσταση μετά από τη χειρουργική επέμβαση. Μην ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης χωρίς την έγκριση του χειρουργού σας. Η επαναλαμβανόμενη κάμψη, το τέντωμα και η συστροφή δεν συνιστώνται για τους τρεις πρώτους μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με την Spine-Health, αλλά το περπάτημα ενθαρρύνεται. Ξεκινήστε αργά και αυξήστε την ένταση του προγράμματος άσκησης καθώς αυξάνεται η φυσική σας κατάσταση.

Επιλέξτε την άσκησή σας με σύνεση

Μερικές ασκήσεις είναι καλύτερες από άλλες μετά από οσφυϊκή χειρουργική επέμβαση. Το περπάτημα ή το κολύμπι είναι καλές επιλογές, καθώς και οι δύο παρέχουν αερόβια άσκηση χωρίς να χτυπάει τη σπονδυλική στήλη. Η ποδηλασία μπορεί να είναι μια άλλη πιθανή άσκηση, αλλά προσέξτε για τυχόν συμπτώματα πόνου ή δυσκαμψίας στην πλάτη. Τρέξιμο και άλλες ασκήσεις με μεγάλη πρόσκρουση μπορεί να προκαλέσουν υπερβολική πίεση στην σπονδυλική στήλη. Η άσκηση αντοχής βοηθά στην οικοδόμηση μυών και μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους αυξάνοντας το μεταβολισμό σας, σύμφωνα με το αμερικανικό Συμβούλιο Άσκησης.