Βιταμίνες για παλινδρόμηση οξέος

Η παλινδρόμηση οξέος αναφέρεται στη ροή του στομαχιού οξέος πίσω στον οισοφάγο σας, ένα σωλήνα σύνδεσης μεταξύ του λαιμού και του στομάχου σας. Είναι επίσης γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και εμφανίζεται ως καούρα, μια αίσθηση καψίματος στο στήθος σας. Η παλινδρόμηση οξέος μπορεί να προχωρήσει σε νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης ή GERD, μια πιο σοβαρή μορφή της πάθησης. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν συριγμό, βήχα, δυσκολία στην κατάποση και πόνο στο στήθος. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα και αλλαγές στον τρόπο ζωής. Η κατανάλωση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής, πλούσια σε συγκεκριμένες βιταμίνες, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση και στη διαχείριση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2006 στο “Journal of Pineal Research”, η συμπλήρωση της διατροφής σας με τη βιταμίνη B-12 μπορεί να βοηθήσει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων του GERD, μια πιο σοβαρή μορφή παλινδρόμησης οξέος. Η βιταμίνη Β-12 μπορεί να ληφθεί σε μορφή συμπληρώματος. Μπορείτε επίσης να βρείτε αυτή τη βιταμίνη σε ζωοτροφές που περιλαμβάνουν τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Εάν είστε χορτοφάγοι ή vegan και δεν καταναλώνετε ζωικά προϊόντα, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια σε αυτή τη βιταμίνη. Μπορείτε να μιλήσετε στον γιατρό σας για τη λήψη συμπληρώματος.

Το φυλλικό οξύ, η βιταμίνη Β και η βιταμίνη Β-6 είναι δύο άλλες βιταμίνες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης οξέος. Η μελέτη του 2006 στο “Journal of Pineal Research” διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα της GERD ανακουφίστηκαν από τη συμπλήρωση της δίαιτας με αυτές τις βιταμίνες. Το φολικό οξύ, που ονομάζεται επίσης φυλλικό οξύ, μπορεί να ληφθεί υπό μορφή συμπληρώματος. Μπορείτε επίσης να το βρείτε σε τρόφιμα όπως φασόλια και πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ολόκληροι κόκκοι και ψωμιά και δημητριακά μπορούν επίσης να ενισχυθούν με αυτή τη βασική βιταμίνη. Η βιταμίνη Β-6 μπορεί να βρεθεί ως συμπλήρωμα ή σε τρόφιμα όπως κρέας, πουλερικά, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά.

Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ συμβουλεύει να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά για να βοηθήσετε στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της παλινδρόμησης οξέος. Τα αντιοξειδωτικά δρουν για να προστατεύσουν το σώμα σας από βλάβες από ελεύθερες ρίζες, ουσίες που προκαλούν κυτταρική βλάβη, μόλυνση και ασθένεια στο σώμα σας. Αυτό μπορεί να επιδεινώσει ή να προκαλέσει τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Η κατανάλωση μίας πολυβιταμινών που περιλαμβάνει βιταμίνες Α και C μπορεί να βοηθήσει στην υγεία του πεπτικού σας και να ανακουφίσει τα συμπτώματά σας, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland. Αυτές οι βιταμίνες είναι αντιοξειδωτικές και διατίθενται τόσο σε μορφή συμπληρώματος όσο και σε διατροφή σας. Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης Α περιλαμβάνουν ήπαρ, αυγά, γλυκοπατάτες, σκουός, καρότα και σπανάκι. Καλές πηγές βιταμίνης C περιλαμβάνουν πιπεριές, μπρόκολα, πορτοκάλια, ασβέστη, λεμόνια και ακτινίδια.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα άλλο αντιοξειδωτικό και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της λοίμωξης και των συμπτωμάτων του GERD. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland συνιστά να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με αυτή τη βιταμίνη. Εκτός από τη συμπλήρωση της φόρμας, μπορείτε να βρείτε αυτή τη βασική βιταμίνη σε τρόφιμα όπως το σπανάκι, το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τα καρύδια και το βούτυρο από καρύδια.

Βιταμίνη Β-12

Φολικό οξύ και βιταμίνη Β-6

Βιταμίνες Α και Γ

Βιταμίνη Ε