Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από ερυθρότητα στο πρόσωπο

Όλοι μας παίρνουμε λίγο κόκκινο-αντιμετωπίζουν κατά περιόδους, είτε από την άσκηση, χειμωνιάτικες εκρήξεις ανέμου ή ακόμα και κολακευτικό κοκκίνισμα. Όταν η κοκκινωπότητα είναι κολλημένη για περισσότερα από λίγα λεπτά, είναι καιρός να βγάλεις έναν τρόπο να το δυναμώσεις. Κάντε τις σωστές καταπραϋντικές και προστατευτικές κινήσεις για να επιστρέψετε το ευαίσθητο δέρμα στην κανονική του σκιά.

Αλλάξτε τη χρήση ενός ήπιου πλυσίματος προσώπου που είναι σχεδιασμένο για ευαίσθητο δέρμα για να πλένετε το πρόσωπό σας κάθε πρωί και βράδυ. Αυτά τα προϊόντα είναι συχνά απαλλαγμένα από σαπούνια, χωρίς άρωμα και απαλλαγμένα από οινόπνευμα, καθιστά λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας σε δροσερό ή χλιαρό νερό, αντί για ζεστό νερό.

Τοποθετήστε πέντε έως έξι δισκία ασπιρίνης σε ένα μπολ και τα συντρίψετε χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού μέχρι να έχετε μια λεπτή σκόνη. Ρίξτε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά πάστα. Διαδώστε την πάστα ασπιρίνης πάνω από τις κόκκινες περιοχές του προσώπου σας. Αφήστε το για 20 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Εφαρμόστε μια ποσότητα μεγέθους δεκάδων ενός moisturizer που μειώνει την ερυθρότητα που περιέχει γλυκόριζα, αγγούρι, εκχύλισμα λευκού τσαγιού, τζίντζερ ή βιταμίνη C. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην ερυθρότητα και τη φλεγμονή. Μασάζ την κρέμα πάνω από όλες τις κόκκινες περιοχές του δέρματός σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Εφαρμόστε ένα αντιηλιακό ευρέος φάσματος με παράγοντα ηλιακής προστασίας τουλάχιστον 30 σε όλες τις περιοχές του δέρματος πριν βγείτε έξω. Εφαρμόστε επιπλέον αντηλιακό σε ερυθρωμένες περιοχές του δέρματος, οι οποίες έχουν ήδη φλεγμονή και χρειάζονται περισσότερη προστασία.

Καλύψτε το πρόσωπό σας με ένα μαντήλι πριν πάτε σε εξωτερικούς χώρους σε κρύο ή άνεμο καιρό. Αυτό προστατεύει το δέρμα σας τόσο από τον ήλιο όσο και από το κρύο, που μπορεί να τραβήξει την υγρασία από το δέρμα σας και να αυξήσει την ερυθρότητα.

Αυξήστε την πρόσληψη τροφών όπως ξηροί καρποί, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και μούρα, τα οποία σύμφωνα με το Daily Glow μπορούν να βοηθήσουν να περιοριστούν τα αιμοφόρα αγγεία και να μειωθεί η ερυθρότητα. Σταματήστε να τρώτε πικάντικα τρόφιμα, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την ερυθρότητα με τη διάλυση των αγγείων.