Ποιες είναι οι διαστάσεις ενός ξύλινου ρόπαλο του μπέιζμπολ;

Οι νυχτερίδες του μπέιζμπολ εξελίχθηκαν μαζί με το άθλημα του μπέιζμπολ, αλλάζοντας τις δεκαετίες από τα απλά και ποικίλα ξύλινα μπαστούνια στα τέλη του 1800 μέχρι τις σύγχρονες νυχτερίδες που χρησιμοποιούνται σήμερα στο Major League Baseball. Οι κανόνες του παιχνιδιού διέπουν τα υλικά, τη μορφή και, ειδικότερα, τις διαστάσεις ενός ρυθμιστικού μπέιζμπολ. Προκειμένου να εγκριθεί για κανονιστικό παιχνίδι, κάθε νυχτερίδα πρέπει να πληροί αυτά τα κρίσιμα πρότυπα μέτρησης.

Το 1859, εισήχθη ο πρώτος κανόνας σχετικά με τη διάμετρο ενός ρόπαλου. Ο κανόνας ανέφερε ότι ένα ρόπαλο δεν θα μπορούσε να έχει διάμετρο μεγαλύτερη από 2 ½ ίντσες. Τελικά, άλλες αποφάσεις άλλαξαν τη μέγιστη διάμετρο σε 2 3/4 ίντσες. Από το 2010, η μέγιστη διάμετρος ενός μπαστούνι Major League Baseball είχε οριστεί σε 2,61 ίντσες.

Το 1869, ένας άλλος κανόνας έθεσε το μέγιστο μήκος ενός νυχτερινού μπέιζμπολ κανονισμού σε όχι περισσότερο από 42 ίντσες. Αυτός ο κανόνας συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο Major League Baseball.

Οι κανόνες MLB ορίζουν επίσης ότι η λαβή του νυχτερίδα μπορεί να καλύπτεται με οποιαδήποτε ουσία ή υλικό, όπως πίσσα πεύκου, που βελτιώνει τη λαβή του ρόπαλου μέχρι και 18 ίντσες από το τέλος της λαβής. Αν οποιαδήποτε ουσία ή υλικό εκτείνεται πέρα ​​από αυτό το μέτρο, το νυχτερίδα θα απομακρυνθεί από το παιχνίδι που υπόκειται σε κυρώσεις.

Ορισμένες ξύλινες νυχτερίδες μπέιζ-μπώλ έχουν μια εντυπωσιακή εντύπωση στο τέλος του βαρελιού νυχτερίδας. Το κύπελλο δεν πρέπει να είναι βαθύτερο από 1 ίντσα και όχι ευρύτερο από 2 ίντσες και δεν μπορεί να έχει σωστές γωνίες. Δεν μπορεί να υπάρχουν ξένες ουσίες στο κύπελλο.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Major League Baseball, ένα ρόπαλο πρέπει να είναι ένα στρογγυλό ραβδί από συμπαγές ξύλο με λεία επιφάνεια. Δεν επιτρέπονται φιάλες ή πειραματικές νυχτερίδες χωρίς έγκριση από την επιτροπή κανόνων. Οι νυχτερίδες που είναι χρωματισμένες με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την επιτροπή κανόνων.

Διάμετρος

Μήκος

Μάσκα Bat

Κύκλωμα νυχτερίδων

Γενική μορφή