Συμβουλές για την αλιεία γατόψαρο στην Αριζόνα

Άφθονα γατόψαρα ζουν στις πιο ζεστές λίμνες και ποτάμια της Αριζόνα. Ευδοκιμούν όχι μόνο στις αγροτικές οδούς, αλλά και στις πολλές τεχνητές λίμνες των μητροπολιτικών περιοχών του μητροπολιτικού χώρου Phoenix και Tucson, τις οποίες η Αριζόνα και το Τμήμα Ψαριών συνηθισμένα αποθέτουν με γατόψαρο και πέστροφα καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να πετύχετε την αλιεία γατόψαρο. Τα δύο πρωταρχικά είδη γατόψαρα στην Αριζόνα είναι άγριοι τρώγοντες και, κατά τη διάρκεια των ωρών σίτισης, θα δαγκώνουν σχεδόν οποιοδήποτε δόλωμα, νεκρό ή ζωντανό.

Είδη στην Αριζόνα

Τα γατόψαρα καναλιών και τα γατόψαρα των πλατύφυλλων ζουν στις πλωτές οδούς της Αριζόνα. Το γατόψαρο Channel, το μικρότερο από τα δύο είδη, προτιμά τις θερμές λίμνες και τα ποτάμια. Το γατόψαρο Channel κατά μέσο όρο έχει μήκος 10 έως 39 ίντσες και ζυγίζει μέχρι 15 λίβρες. Flathead γατόψαρα ζουν στα ποτάμια της ερήμου της Αριζόνα. Προτιμούν να τρώνε ζωντανή τροφή – κυρίως άλλα ψάρια και έντομα – και να μεγαλώνουν. Οι επίπεδες κεφαλές είναι συνήθως 12- έως 52-ίντσες μακρύ και ζυγίζουν έως και 65 κιλά. Το μεγαλύτερο ψάρι που αλιεύθηκε ποτέ στο κράτος, αναφέρει το Αριζόνα και το Τμήμα Ψαριών, ήταν ένα μεγαλοπρεπές κοράκι των 74 λιβρών που αλιεύθηκε στον ποταμό Κολοράντο το 1998.

Λίμνες και ποτάμια

Το γατόψαρο Channel βρίσκεται στις περισσότερες από τις μεγάλες λίμνες της ερήμου, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων δεξαμενών της μητροπολιτικής περιοχής του Phoenix – οι λίμνες Canyon, Apache, Roosevelt και Bartlett και η λίμνη Pleasant. Επιπλέον, η Αριζόνα Game και Fish Department αποθεμάτων 16 λίμνες και λίμνες στην περιοχή Phoenix και τέσσερις λίμνες και λίμνες στην περιοχή του Tucson με γατόψαρο καναλιών κάθε δεύτερη εβδομάδα μεταξύ τέλη Μαρτίου και αρχές Νοεμβρίου. Οι flatheads μπορούν να βρεθούν στους ποταμούς Salt, Verde, Gila και Colorado και στους παραποτάμους τους.

Κανονισμοί αδειοδότησης

Θα χρειαστείτε άδεια αλιείας στην Αριζόνα αν είστε 14 ετών ή μεγαλύτερος. Η Αριζόνα προσφέρει ταυτόχρονα και 5ήμερες άδειες σε μη κατοίκους. Μπορείτε να αγοράσετε άδειες από τα περισσότερα αθλητικά καταστήματα της Αριζόνα και στα γραφεία του Τμήματος Παιχνιδιών και Ψαριών της Αριζόνα. Οι άδειες αλιείας της Αριζόνα ισχύουν σε όλες τις κρατικές λίμνες, ποτάμια και δεξαμενές εκτός από τις λίμνες και τις λίμνες που διαχειρίζεται το πρόγραμμα αστικής λίμνης του κράτους. Για να αλιεύετε σε αυτές τις λίμνες, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια αστική άδεια αλιείας. Οι 20 λίμνες που καλύπτονται από αυτό το πρόγραμμα εντοπίζονται στον ετήσιο οδηγό του προγράμματος Urban Fishing Program, που διατίθεται στην ιστοσελίδα της Αριζόνα για το παιχνίδι και τα ψάρια. Μπορείτε να διατηρήσετε έως και 25 γατόψαρα την ημέρα, σύμφωνα με το κρατικό δίκαιο στις περισσότερες λίμνες και ποτάμια. Οι ψαράδες στις αστικές λεωφόρους μπορούν να κρατήσουν τέσσερα γατόψαρα από λίμνες και δύο από λίμνες.

Τα καλύτερα δολώματα

Το γατόψαρο Channel θα φάει σχεδόν τίποτα, οπότε πηγαίνετε με το τι σας επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας. Εάν θα κολλήσει σε ένα γάντζο, δώστε ένα πλάνο. Το παιχνίδι και το ψάρι της Αριζόνα συνιστά χοτ-ντογκ, σκουλήκια, αντσούγιες, σκιά και γαρίδες. Οι flatheads προτιμούν το ζωντανό δόλωμα, όπως ο ήλιος και ο κυπρίνος. Η Αριζόνα έχει ειδικούς νόμους σχετικά με το ζωντανό δόλωμα – η απελευθέρωση αχρησιμοποίητου ζωντανού δολώματος σε μια λίμνη ή ένα ποτάμι είναι παράνομη. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των κατευθυντήριων γραμμών στη δημοσίευση των αλιευτικών ρυθμίσεων του κράτους, που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Τμήματος Παιχνιδιών και Ψαριών της Αριζόνα.

Πού και πότε να ψαρεύετε

Και τα δύο είδη γατόψαρο τρέφονται ενεργά τη νύχτα, καθιστώντας τις βραδιές τον καλύτερο χρόνο για να αλιεύσουν γι ‘αυτούς. Τα κανάλια τείνουν να αρέσουν στα βαθιά σημεία των λιμνών. Στα ποτάμια συναθροίζονται σε βαθιές περιοχές με μέτρια ρεύματα. Ψάξτε για περιοχές του ποταμού με φωτεινά κυματιστά και ψάρια εκεί. Οι flatheads συγκεντρώνονται κοντά στη βάση των φραγμάτων και στις βαθιές ποτάμιες λίμνες, συχνά όπου υπάρχει μεγάλη βλάστηση ή βραχώδης κάλυψη.