Σχισμένο ισχίο labrum εκτείνεται

Ένα σκισμένο λαβράκι μπορεί να αντιμετωπιστεί τόσο μη χειρουργικά όσο και χειρουργικά, ανάλογα με την έκταση του δακρύου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι ασκήσεις stretching αποτελούν σημαντικό μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης. Το labrum είναι ο χόνδρος που περιβάλλει τον ισχίο, ο οποίος είναι ένας σύνδεσμος με σφαίρα και υποδοχή. Το labrum σφραγίζει τον αρθρωτό ιστό, βοηθά στην κατανομή του στρες στον αρθρωτό ιστό και αυξάνει τη σταθερότητά σας για κανονικές δραστηριότητες όπως το περπάτημα και το τρέξιμο.

Μη χειρουργική θεραπεία

Αν και ένα σκισμένο λαβράκι συνήθως απαιτεί χειρουργική επέμβαση, τα πιο ήπια δάκρυα μπορούν να αντιμετωπιστούν από φυσιοθεραπευτές ή αθλητικούς εκπαιδευτές. Μπορούν να αναπτύξουν ένα σχέδιο αποκατάστασης που τείνει να είναι συντηρητικό. Πιθανότατα θα σας ζητηθεί να αποφύγετε τον αθλητισμό και ίσως να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πατερίτσες για κάποιο χρονικό διάστημα. Το Νοσοκομείο και οι κλινικές του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν παρέχουν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα άσκησης που βοηθάει να διορθωθούν οι μυϊκές ανισορροπίες και τα μοτίβα κίνησης που θέτουν πάρα πολύ άγχος στην άρθρωση του ισχίου. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει κινητοποιήσεις άρθρωσης ισχίου για την ανακούφιση από τον πόνο, το τέντωμα και το εύρος ασκήσεων κίνησης και τις ασκήσεις τέντωσης για την αύξηση της δύναμης των μυών του ισχίου σας. Το ελαστικό δακρύλιό σας μπορεί να μην θεραπευτεί πλήρως εξαιτίας της έλλειψης εφοδιασμού αίματος στην περιοχή, αλλά η μη χειρουργική θεραπεία μπορεί να μειώσει τον πόνο και η επέκταση και άλλες πτυχές αποκατάστασης μπορεί να σας οδηγήσουν πίσω στο παιχνίδι.

Αποκατάσταση μετά από χειρουργική επέμβαση

Ο φυσικός σας θεραπευτής ή εκπαιδευτής θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε το πλήρες φάσμα της κίνησης στον αρθρικό ιστό και να αυξήσετε τη δύναμη στην περιοχή. Οι ασθενείς είναι συνήθως σε δεκανίκια για περίπου δύο εβδομάδες μετά τη χειρουργική επέμβαση και συχνά χρειάζονται οκτώ έως 12 εβδομάδες για να επιστρέψουν στη δράση. Οι ασκήσεις τεντώματος αντικατοπτρίζουν αυτές για τους μη χειρουργικούς ασθενείς με σκισμένα λαβάρια, εστιάζοντας στην μυϊκή δύναμη και την ποικιλία των ασκήσεων κίνησης. Η αποτοξίνωση αρχίζει αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση καθώς ο ασθενής μπορεί να το ανεχτεί.

Συγκεκριμένες διατομές

Το PhysioAdvisor συνιστά τέσσερις κοινές εκτάσεις για σχισμένο ελαστικό. Για τα τμήματα κάμψης του ισχίου, βρεθείτε στην πλάτη σας και σηκώστε το πόδι σας στο στήθος σας όσο μπορείτε χωρίς πόνο. Το τράβηγμα του απαγωγέα ισχίου σας καθοδηγεί να ξαπλώνετε στην πλάτη σας με τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος. Μετακινήστε το γόνατό σας όσο το δυνατόν πιο μακριά χωρίς πόνο. Για το τέντωμα εξωτερικής περιστροφής του ισχίου, βρεθείτε στην πλάτη σας με το γόνατο λυγισμένο, στη συνέχεια, μετακινήστε το γόνατο στο πλάι όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς πόνο. Η τέντωμα γεφύρωσης απαιτεί να ξαπλώνετε στην πλάτη σας με τα δύο γόνατα λυγισμένα πριν σπρώξετε τα πόδια σας για να σχηματίσουν μια γέφυρα από το πάτωμα.

Πρόληψη

Εάν θέλετε να βοηθήσετε στην αποφυγή ενός σχισμένου εγκεφαλικού ή άλλου τραυματισμού ισχίου, σκεφτείτε μια προπόνηση που περιλαμβάνει τέντωμα που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την περιοχή του ισχίου και να αποτρέψει προβλήματα όπως σκισμένα σώματα. Ενισχύστε τους flexors του ισχίου σας με τη γιόγκα θέτει σαν Warrior II και Triangle. Και για να αυξήσετε το εύρος της κίνησης των γοφών σας, ασκούνστε το Pigeon σε τακτική βάση.