Το καλύτερο πρόγραμμα άσκησης για γυναίκες άνω των 50 ετών

Είναι δυνατή η όμορφη ηλικία. Το πρόγραμμα άσκησης που είναι κατάλληλο για γυναίκες ηλικίας 50 ετών και άνω θα πρέπει να παρέχει σωματικές δραστηριότητες που μειώνουν τις επιπτώσεις της γήρανσης. Η εμμηνόπαυση αλλάζει το σώμα σας, αλλά η εμμηνόπαυση και η ευεξία μπορούν να πάνε μαζί. Το πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να έχει καρδιαγγειακή άσκηση, ευελιξία και κινήσεις εμβέλειας κίνησης, ασκήσεις βαρύτητας για μυϊκή δύναμη και αντοχή, βαθιά αναπνοή και ασκήσεις ευαισθητοποίησης του σώματος.

Η καρδιαγγειακή άσκηση προλαμβάνει ασθένειες, αυξάνει τον μεταβολισμό, ελέγχει ή διατηρεί υγιές σωματικό βάρος, οξυγονώνει το αίμα, αυξάνει την κυκλοφορία και βελτιώνει την ευαισθητοποίηση του σώματος και την ψυχική οξύτητα. Η καλύτερη καρδιαγγειακή άσκηση για εσάς εξαρτάται από το τι απολαμβάνετε και τι μπορείτε να κάνετε. Η κοινή υγεία σας είναι σημαντική, γι ‘αυτό επιλέξτε κάτι χαμηλό αντίκτυπο όπως Zumba, αερόμπικ βημάτων, αερόμπικ στο νερό, περπάτημα, πεζοπορία, σκι αντοχής, εσωτερική ποδηλασία, αερόμπικ, χορός της κοιλιάς ή Jazzercise. Παρακολουθήστε μια τάξη προτού παρακολουθήσετε, για να βεβαιωθείτε ότι είναι σωστό για εσάς. Ορισμένες κατηγορίες Zumba δεν έχουν χαμηλή επίπτωση, αλλά μερικές είναι. Το ίδιο ισχύει και για το αερόμπικ step. Αν είστε σύντομα στην ώρα σας, αναζητήστε μια τάξη όπως η 20/20/20, η οποία κάνει 20 λεπτά καρδιαγγειακής άσκησης, 20 λεπτά αλτήρες και 20 λεπτά τόνωσης και τέντωμα. Μπορεί να μην έχει αυτόν τον ακριβή τίτλο, οπότε διαβάστε τις περιγραφές κατηγοριών.

Οι ασκήσεις που φέρουν βάρος πραγματοποιούνται με αλτήρες, μηχανές βάρους ή με κάποια άλλη συσκευή με σταθμισμένο βάρος. Χρειάζεστε αυτόν τον τύπο άσκησης για να αποτρέψετε την απώλεια των μυϊκών ινών και την απώλεια οστικής μάζας. Η Aerobics and Fitness Association της Αμερικής δηλώνει ότι η απώλεια των μυϊκών ινών στην καθιστική γήρανση μπορεί να φθάσει το 30 τοις εκατό μεταξύ των ηλικιών 30 και 80. Η απώλεια οστού για γυναίκες ηλικίας μεταξύ 40 και εμμηνόπαυσης είναι 3/4 έως 1% Κατανομή ανά έτος. Επομένως, το καλύτερο πρόγραμμα προπόνησης για εσάς πρέπει να περιλαμβάνει άσκηση που φέρει βάρος που στοχεύει στη μυϊκή δύναμη και την αντοχή.

Η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών χειρουργών σημειώνει ότι η κοινή κίνηση γίνεται περιορισμένη και η ευελιξία μειώνεται με την ηλικία λόγω μεταβολών στους τένοντες και τους συνδέσμους. Ως εκ τούτου, καθώς κινείστε μέσα από τα 50 σας, πρέπει να είστε ενήμεροι για τη μετακίνηση των αρθρώσεων και των μυών σας μέσω πλήρους εύρους κίνησης. Δοκιμάστε μια τάξη Pilates. Ο εμπειρογνώμονας Pilates Brooke Siler λέει ότι η μέθοδος Pilates για την περιποίηση σώματος είναι ένα μοναδικό σύστημα επέκτασης και ενίσχυσης των ασκήσεων που αναπτύχθηκε πριν από 90 χρόνια από τον Joseph H. Pilates. Μπορείτε να αναμένετε να βελτιώσετε τον μυϊκό τόνο, τη στάση του σώματος, την ευελιξία, την ισορροπία, την εικόνα σας και την ευαισθητοποίηση του σώματός σας Σκεφτείτε την οδήγηση με έναν φίλο σε μια τάξη, σταθμεύστε 15 λεπτά μακριά, περπατήστε βιαστικά στην τάξη, απολαύστε Pilates και περπατήστε βιαστικά πίσω στο αυτοκίνητό σας.

Περίπου την ηλικία των 40 ετών, η πνευμονική σας ικανότητα αρχίζει να μειώνεται λόγω μιας διαδικασίας γήρανσης της συστολής, της συρρίκνωσης, της ακαμψίας και της εξασθένησης των βρογχίων σας, καθώς και των κυψελίδων αέρα, των πνευμόνων, του διαφράγματος και των μεσοπλεύριων μυών. Διατηρήστε ένα υγιές αναπνευστικό σύστημα συμμετέχοντας σε αερόβια άσκηση ή σε μια κατηγορία Pilates. Μάθετε τη βαθιά αναπνοή των πνευμόνων που διδάσκεται στο Pilates και εφαρμόστε την σε στιγμές χαλάρωσης. Θα ηρεμήσετε τα νεύρα σας και θα βελτιώσετε ταυτόχρονα την υγεία των πνευμόνων σας.

Καρδιαγγειακή άσκηση

Φέρει το βάρος

Ευελιξία και εύρος κίνησης

Αναπνοή και χαλάρωση