Συμβουλές για το πώς να προπονηθείτε πρώτη βάση στο μπέιζμπολ

Παρόλο που το τρίτο βασικό λεωφορείο είναι το πιο ορατό και πιο αμφιλεγόμενο από τα δύο προπονητικά λεωφορεία, το πρώτο λεωφορείο βάσης στο μπέιζμπολ διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της επιτυχίας των baseerunners. Το πρώτο λεωφορείο βάσης έχει πολλά ζωτικά καθήκοντα για να αποτρέψει τους δρομείς από το να συναντήσουν άσχημα χρονομετρημένες αναρτήσεις στις βάσεις.

Πάνω απ ‘όλα, είναι η δουλειά του πρώτου προπονητή βάσης να εξασφαλίσει ότι ο δρομέας από την πρώτη γνωρίζει όλες τις καταστάσεις και πιθανά αποτελέσματα σε κάθε πίσσα. Ο προπονητής πρέπει να γνωρίζει πόσες άσους υπάρχουν, ποια είναι η μέτρηση για το κτύπημα και αν ο στάμνας κάνει ή όχι μια κίνηση απογείωσης στην πρώτη βάση.

Να είστε πάντα στο αυτί του δρομέα. Μεταξύ των γηπέδων, να του υπενθυμίσω τον αριθμό των outs και τι πρέπει να κάνει σε μια σφαίρα flyball ή ground ball. Εάν ο στάμνος κάνει μια κίνηση απογείωσης στην πρώτη, ο προπονητής πρέπει να φωνάξει, “Πίσω!” Για να εξασφαλίσει ότι ο δρομέας ξέρει να υποχωρήσει στη βάση. Σε μια σφαγιάσα μπάλα στο outfield, ο προπονητής πρέπει να είναι σίγουρος ότι το κτύπημα μπορεί να ακούσει αν θα προσπαθήσει για ένα διπλό ή να κρατήσει σε ένα μόνο.

Μπορεί να προκύψουν καταστάσεις στις οποίες ο δρομέας που οδηγεί στην πρώτη βάση δεν μπορεί να δει τι συμβαίνει στην πλάκα επειδή το κτύπημα είναι αριστερόχειρες, προστατεύοντας τη σφαίρα από τον δρομέα. Το πρώτο λεωφορείο βάσης πρέπει να αποφασίσει γρήγορα όταν βλέπει μια περασμένη μπάλα ή άγριο βήμα, είτε θα στείλει ή όχι τον δρομέα στη δεύτερη βάση. Κάθε δισταγμός μπορεί να αναγκάσει τον δρομέα να μείνει στην αρχή. Εάν μια μπάλα χτυπηθεί στον αέρα όταν ένας δρομέας προσπαθεί να κλέψει, ο πρώτος προπονητής βάσης πρέπει να κρίνει γρήγορα εάν η μπάλα θα πιαστεί και να φωνάξει για να επιστρέψει ο δρομέας. Τα διαχωρισμένα δευτερόλεπτα μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια ασφαλή κλήση και μια έξοδο.

Συχνά, ένα κτύπημα θα φτάσει στην πρώτη βάση ταυτόχρονα με το ρίξιμο από ένα infielder και ο δρομέας θα καλείται. Εάν ο δρομέας πιστεύει ότι έχει καλέσει λανθασμένα, τα συναισθήματά του μπορεί να οδηγήσουν σε μια αντιπαράθεση με τον διαιτητή. Είναι η δουλειά του πρώτου προπονητή βάσης να παρεμβαίνει και να κρατήσει τον θυμωμένο παίκτη στον κόλπο, μέχρι ο διευθυντής να φτάσει στη σκηνή. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την αποβολή ενός παίκτη.

Να είσαι σε επιφύλαξη για

Επικοινωνήστε καλά

Σκεφτείτε γρήγορα

Προστατέψτε τον παίκτη σας