Ποια είναι τα καθήκοντα των υπαλλήλων μπάσκετ;

Οι υπάλληλοι της καλαθοσφαίρισης πρέπει να έχουν μια γρήγορη σφύριγμα και την ικανότητα να παίρνουν αποφάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να είναι αποτελεσματικές και να καλούν ένα δίκαιο παιχνίδι. Αν θέλεις να σπάσει κανείς σε διαιτησία, η κατανόηση των καθηκόντων του διαιτητή μπάσκετ θα σε βοηθήσει να προετοιμαστείς για μια απαιτητική και μερικές φορές ευχαριστημένη γραμμή εργασίας.

Προ-παιχνίδι καθήκοντα

Πριν από την άκρη της μπάλας, οι υπάλληλοι μπάσκετ έχουν διάφορα καθήκοντα για να βεβαιωθούν ότι όλα είναι για την έναρξη του παιχνιδιού. Οι διαιτητές ελέγχουν τον διαφορετικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένης της μπάλας για να βεβαιωθεί ότι έχει διογκωθεί σωστά, την επιφάνεια παιχνιδιού και τα καλάθια για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι υπάλληλοι ελέγχουν επίσης τα επίσημα βιβλία παιχνιδιών για να βεβαιωθούν ότι τα rosters εισάγονται σωστά για να βοηθήσουν στην προστασία από τα σφάλματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Κάλεσε φάλες και παραβιάσεις

Ο βασικός ρόλος των αναφορών μπάσκετ είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιο παιχνίδι για όλους τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι καλείτε παραβιάσεις όπως ταξίδια, διπλές ντρίμπλες και παραβιάσεις τριών δευτερολέπτων, καθώς και να καθορίσετε πότε έχει σημειωθεί ένα λάθος και τι είδους ποινές. Οι υπάλληλοι μελετούν τους κανόνες και λαμβάνουν δοκιμές για να βεβαιωθούν ότι γνωρίζουν τα πλήθη και τα άκρα κάθε τμήματος των κανόνων. Πολλές παραβιάσεις κόβονται και στεγνώνουν, αλλά τα φάουλ συχνά προκύπτουν από την κρίση ενός υπαλλήλου για το αν η επαφή έδωσε πλεονέκτημα ή μειονέκτημα.

Σήματα

Για να βοηθήσουν στην επικοινωνία με τους παίκτες, τους προπονητές, το τραπέζι του σκόρερ και τους θεατές, οι αναφορές μπάσκετ χρησιμοποιούν σήματα χεριών για να υποδείξουν διαφορετικές φάουλ και παραβιάσεις. Για παράδειγμα, για να σηματοδοτήσει ένα φάουλ, το ref σηκώνει το χέρι του πάνω από το κεφάλι με μια γροθιά, και στη συνέχεια κάνει ένα σήμα που υποδεικνύει τον τύπο του φάουλ. Ένα μπλοκ – ένας παίκτης που χρησιμοποιεί παράνομα το σώμα για να εμποδίσει τη διαδρομή ενός αντιπάλου – σηματοδοτείται φέρνοντας και τα δύο χέρια κάτω από κάθε πλευρά της μέσης. Ένα επιθετικό φάουλ υποδεικνύεται τοποθετώντας το χέρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού και δείχνοντας προς την κατεύθυνση της προσβεβλημένης ομάδας.

Διόρθωση σφαλμάτων

Οι υπάλληλοι είναι επίσης υπεύθυνοι για τη διόρθωση τυχόν σφαλμάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και είναι διορθωμένα κατά κανόνα. Για παράδειγμα, εάν διαπιστωθεί ότι μια ομάδα δεν έλαβε φάουλ όταν τους είχε δικαίωμα – όπως για ελεύθερες βολές μπόνους – οι αξιωματούχοι μπορούν να σταματήσουν να παίζουν και να απονείμουν στην ομάδα τις ελεύθερες βολές εάν το λάθος ανακαλυφθεί πριν το παιχνίδι ξαναρχίσει Η πρώτη νεκρή μπάλα μετά το σφάλμα. Στο κολέγιο μπάσκετ και το ΝΒΑ, οι υπάλληλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τηλεοπτικές οθόνες για να βοηθήσουν στον προσδιορισμό του αν ένα καλάθι μπήκε πριν τελειώσει η ώρα ή αν ένας επιτυχημένος στόχος του πεδίου πρέπει να μετράει για δύο ή τρία σημεία.