Συμβουλές για έναν αθλητή με τραυματισμένα πλευρά

Οι αθλητές που ασχολούνται με τα αθλήματα επαφής συχνά υποφέρουν από μελανιασμένες πλευρές. Ο τραυματισμός, ο οποίος μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα πτώσης ή πλήγματος στο πλάι, είναι εξαιρετικά οδυνηρός και συχνά κάνει τους πάσχοντες να νιώθουν σαν να μην μπορούν να αναπνεύσουν. Σε αντίθεση με άλλα οστά, οι νευρώσεις δεν μπορούν να ακινητοποιηθούν, γεγονός που μπορεί να κάνει τη διαδικασία επούλωσης ιδιαίτερα μεγάλη. Με την κατάλληλη θεραπεία στο σπίτι, ωστόσο, οι αθλητές μπορούν να συντομεύσουν τον χρόνο επούλωσης και να μειώσουν τον πόνο. Αν νομίζετε ότι έχετε μια μώλωπη πλευρά, συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας, επειδή πολλές σοβαρές καταστάσεις μπορεί να αισθάνονται σαν μώλωπες των νεύρων.

Πρώτα 48 ώρες

Οι αποφάσεις που παίρνετε τις πρώτες 48 ώρες μετά τη μετωπική πλευρά σας μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τον χρόνο επούλωσης. Ρωτήστε το γιατρό σας αν συστήνει ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο για να διευκολύνει τον πόνο και το πρήξιμο για να διευκολύνει την αναπνοή. Πάρτε αρκετή ξεκούραση και αποφύγετε την άσκηση και την ακατέργαστη στέγαση. Εφαρμόστε συσκευασίες πάγου στην περιοχή, αλλάζοντας μεταξύ 15 λεπτών με πάγο και 15 λεπτά χωρίς. Πρακτική λήψη αργές, βαθιές αναπνοές. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την αναπνοή με μια μελανιασμένη πλευρά, καθώς και να μειώσετε τη σοβαρότητα των μώλωπες.

Ασκηση

Ακολουθήστε τις οδηγίες του ιατρού σας για το πότε μπορείτε να επιστρέψετε στην άσκηση. Σε γενικές γραμμές, η μέτρια αερόβια άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα και να μειώσετε τις αναπνευστικές δυσκολίες, σύμφωνα με την «Αθλητική Ιατρική του Netter». Αποφύγετε να ασκείτε οποιαδήποτε πίεση στην τραυματισμένη πλευρά ή να ασκείτε βαριά αερόβια άσκηση. Το περπάτημα και η ελαφριά τζόκινγκ είναι γενικά ιδανικά κατά την ανάκαμψη.

Θρέψη

Η σωστή διατροφή μειώνει τον χρόνο επούλωσης. Πάρτε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου και βιταμίνης D και παίρνετε 10 με 15 λεπτά ηλιακού φωτός καθημερινά. Αυτό βελτιώνει την υγεία των οστών και διεγείρει το σώμα σας να κάνει τα νέα οστεοκύτταρα, τα κύτταρα που δημιουργούν οστά, σύμφωνα με τη “Βιολογία: Ζωή στη Γη με Φυσιολογία”. Τα αδύνατα και εύθραυστα οστά όχι μόνο αυξάνουν τον χρόνο επούλωσης, αλλά μπορούν επίσης να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε μια άλλη τραυματισμένη πλευρά όταν επιστρέψετε στο άθλημά σας. Εάν αισθάνεστε πάρα πολύ άρρωστος για να φάτε μετά από το τραυματισμένο πλευρό, πίνετε ποτάδες ή φρούτα.

Επιστροφή στον αθλητισμό

Δεν θα πρέπει να επιστρέψετε στην πλήρη συμμετοχή στο άθλημά σας μέχρι να λάβετε την άδεια του γιατρού σας. Εάν αισθανθείτε πόνο κατά την προπόνηση, σταματήστε αμέσως. Για ασκήσεις ανύψωσης, ξεκινήστε με ελαφρύτερα βάρη από ό, τι κανονικά και αναπτύξτε σταδιακά μέχρι την πλήρη χωρητικότητα. Αυτό μειώνει την πίεση στο πλευρό σας και του δίνει επιπλέον χρόνο για να θεραπευτεί. Αν το επιλεγμένο άθλημά σας απαιτεί συνεχή πίεση στα πλευρά, όπως η πάλη ή το jujistu, σκεφτείτε να καθίσετε μια εποχή. Παρόλο που αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό, ένας άλλος τραυματισμός σε πλευρά μπορεί να σας απομακρύνει μόνιμα από το άθλημα. Επιπλέον, το να παίζεις αθλήματα προτού να θεραπεύσεις εντελώς θα μειώσει την απόδοσή σου και θα προπονήσει τους μυς σου να κινηθούν με ακατάλληλους τρόπους.