Τι είδους ελαιόλαδο θα κάνει τα μαλλιά λαμπερά;

Η επίτευξη γυαλιστερών κλειδαριών μπορεί να φανεί σαν ένα φευγαλέο όνειρο, ειδικά για εκείνους με ξηρά ή υφή μαλλιά. Η καθαρή υγρασία τα μαλλιά σας ποθεί μπορεί να βρεθεί στο ελαιόλαδο, παρά τη συλλογή σας από κρέμες και ορούς. Το ελαιόλαδο λειτουργεί τόσο ως εντατική θεραπευτική αγωγή όσο και ως θεραπεία ημερήσιας θεραπείας. Επιλέξτε τη σωστή φόρμουλα του ελαιόλαδου για να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας και παρακολουθήστε τα λαμπερά και εύχρηστα κομμάτια από μια ονειροπόληση στην πραγματικότητα.

Παράγοντες τύπου

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το εξευγενισμένο ελαιόλαδο είναι τα πιο αποτελεσματικά για τα μαλλιά. Οι ελαφριές φόρμουλες έχουν συνήθως χημικά πρόσθετα που μπορούν να στεγνώσουν τα μαλλιά όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά. Το καθαρό ελαιόλαδο είναι παχύ και παρέχει μια έντονη υγρασία και λάμψη, χρησιμοποιείται πιο συχνά από τα στεγνά μαλλιά. Τα άτομα με ξηρά και χαλασμένα μαλλιά θα πρέπει να αποφεύγουν χημικά αλλοιωμένο ελαιόλαδο. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ευρέως διαθέσιμο στα καταστήματα παντοπωλείων.

Αφήστε-μέσα θεραπεία

Η χρήση του ελαιολάδου ως αφετηρία θα εξαρτήσει την τρίχα από το εσωτερικό για μακρόχρονη λάμψη. Επαλείψτε τα στεγνά μαλλιά σας στο ελαιόλαδο από τις ρίζες μέχρι τις άκρες και τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια ζεστή πετσέτα για να την βυθίσετε. Αφήστε το λάδι στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 40 λεπτά και ξεπλύνετε εντελώς. Μασάζ ένα απαλό σαμπουάν στις ρίζες των μαλλιών σας και ξεπλύνετε για να αφαιρέσετε τυχόν πλεόνασμα πετρελαίου.

Καθημερινό μαλακτικό

Το ελαιόλαδο κάνει μια κατάλληλη κρέμα για τα ξηρά μαλλιά – ψιλοκομίζει και προσθέτει στιγμιαία λάμψη ενώ παράλληλα καθιστά τα άκρα διαίρεσης λιγότερο αισθητά. Μία μικρή ποσότητα χρειάζεται όταν το λάδι χρησιμοποιείται σε ξηρά μαλλιά. Χαλαρώστε μια ποσότητα μεγέθους δεκάδων μόνο στα άκρα των μαλλιών σας. Χτενίστε τα μαλλιά σας με μια χτένα ευρείας οδοντόβουρτσας για να διανείμετε το λάδι χωρίς να ζυγίζετε τις ρίζες.

Σκέψεις

Το ελαιόλαδο είναι το πιο κατάλληλο για τα μαλλιά με υφή, ξηρά ή χαλασμένα. Εκείνοι με ωραία τρίχα θα πρέπει να εξετάσουν τις ελαφρύτερες επιλογές όπως το έλαιο καρύδας ή τις κρέμες με βάση τις θεραπείες. Μπορεί να είναι δύσκολο να ξεπλύνετε πλήρως το ελαιόλαδο από τα λεπτά μαλλιά. Αν επιλέξετε να εφαρμόσετε μια μάσκα λαδιού σε λεπτές σκάλες, μασάζ ένα σαμπουάν βαθιά καθαρισμού στις ρίζες σας, αφήστε το να στάζει κάτω από τα άκρα καθώς ξεπλένετε για να διατηρήσετε την υγρασία ανέπαφη.