Τι είναι το άνυδρο κιτρικό οξύ;

Το άνυδρο κιτρικό οξύ έχει το χημικό όνομα Κιτρικό οξύ και έχει την εμφάνιση μιας άοσμης, άχρωμης, λευκής σκόνης. Αυτή η ουσία είναι τοξική για τα φυτά και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε καμία φυτική ζωή που έχει αξία. Άνυδρο σημαίνει ότι η ουσία δεν έχει νερό και είναι σε ξηρή κοκκοποιημένη μορφή. Το κιτρικό οξύ απαντάται φυσικά σε φυτά και ζώα. Χρησιμοποιείται στη ζύμωση ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο και μελάσας.

Ιστορία

Το κιτρικό οξύ ανακαλύφθηκε τον 8ο αιώνα και παρόλο που οι άνθρωποι γνώριζαν την όξινη φύση των ασβέστων και των λεμονιών, υπήρχαν ελάχιστες πληροφορίες για την ανακάλυψη και τις χρήσεις τους μέχρι αργότερα. Δεν ήταν μέχρι το 1784 όταν ένας Σουηδός χημικός, ο Carl Scheele κατάφερε να κρυσταλλώσει το χυμό λεμονιού. Κατά τον Α ‘Παγκόσμιο Πόλεμο το κιτρικό οξύ κατέστη σημαντικό για τις βιομηχανίες.

Χρήσεις

Υπάρχουν πολλές χρήσεις για αυτή την ξηρή μορφή κιτρικού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρτύματα, καλλυντικά, καραμέλες, ζελατίνη, μαρμελάδες, ζελέ, αναψυκτικά και φρούτα. Έχει την ικανότητα να επιβραδύνει τον αποχρωματισμό και να διατηρεί τη γεύση και τις βιταμίνες. Άλατα ή κιτρικά κιτρικά οξέα χρησιμοποιούνται επίσης ως αντιπηκτικά και χρησιμοποιούνται για τη μείωση του κιτρικού οξέος στα ούρα για τη θεραπεία των νεφρικών πέτρων μειώνοντας τις καταθέσεις ασβεστίου. Το άνυδρο κιτρικό οξύ χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο των βάτραχων της Καραϊβικής στα νησιά της Χαβάης.

Επιδράσεις του κιτρικού οξέος

Ο Δρ Tomohiro Sugino οδήγησε μια μελέτη του 2007 σχετικά με τις επιδράσεις του κιτρικού οξέος έναντι του εικονικού φαρμάκου σε εθελοντές. Η μελέτη που εθελοντές που το κιτρικό οξύ κατά τη διάρκεια της δοκιμής είχε λιγότερη ψυχική και σωματική κόπωση από τους εθελοντές που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Τα άτομα που έλαβαν κιτρικό οξύ είχαν χαμηλότερες ενδείξεις στρες από ό, τι η ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Το κιτρικό οξύ είναι ένα μεγάλο μέρος του κύκλου του τρικαρβοξυλικού οξέος, που αυξάνει την ενέργεια. Η μελέτη υποστήριξε τη θεωρία ότι το κιτρικό οξύ έχει καλύτερο ιστορικό για αντι-κόπωση από το υδροξυκιτρικό οξύ.

Επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία

Το κιτρικό οξύ συμβάλλει στη μείωση των τοξινών στο περιβάλλον, επειδή είναι ένα φυσικό συστατικό σε πολλά προϊόντα. Τα καθαριστικά που φτιάχνουν κιτρικό οξύ ως ενεργό συστατικό μειώνουν την παραγωγή χημικών καθαριστικών. Η φαρμακευτική χρήση του κιτρικού οξέος μειώνει τις τοξίνες που παράγονται και απορροφώνται. Λιγότεροι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο φυσικό συστατικό, αν και μερικοί ενδέχεται να έχουν ευαισθησία στο στομάχι ή στο δέρμα σε προϊόντα που χρησιμοποιούν κιτρικό οξύ.

Προειδοποιήσεις

Αποφύγετε τη θερμότητα και τις φλόγες γύρω από την ουσία. Απαιτείται προσοχή με αυτή την ουσία καθώς θα προκαλέσει ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος και μπορεί επίσης να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα. Να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό όταν χειρίζεστε κιτρικό οξύ. Αυτή η χημική ουσία έχει την ικανότητα να ανάβει τις εκρήξεις σκόνης υπό ορισμένες συνθήκες.