Πληροφορίες για τη διατροφή του μπιφτέκι γαλοπούλας

Ένα μπιφτέκι γαλοπούλας μπορεί να είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση σε ένα κανονικό μπιφτέκι βοείου κρέατος. Η γαλοπούλα της Γης παρέχει 22 έως 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 3 ουγκιά και αποτελεί πηγή άλλων απαραίτητων θρεπτικών ουσιών. Το ακριβές θρεπτικό περιεχόμενο του μπιφτέκι της γαλοπούλας εξαρτάται από τον τύπο γαλοπούλας που επιλέγετε και τα πρόσθετα συστατικά που προσθέτετε στο μπιφτέκι.

Θερμίδες

Το φρυγμένο γαλάκτωμα χωρίς λιπαρά έχει 117 θερμίδες σε μια μερίδα 3 ουγκιών. Μια μερίδα 3 ουγκιών ψημένης 93 τοις εκατό άπαχο γαλοπούλα έχει 176 θερμίδες, και το ίδιο μέγεθος που εξυπηρετεί 85 τοις εκατό άπαχο έδαφος γαλοπούλα έχει 212 θερμίδες. Ένα μπιφτέκι γουρουνιών 3 ουγκιών έχει 0 έως 14 γραμμάρια λίπους, ανάλογα με τον τύπο γαλοπούλας που χρησιμοποιείται και 0 γραμμάρια υδατανθράκων. Ένα κέικ χάμπουργκερ 1,5 ουγκιών προσθέτει 117 θερμίδες και μια ουγγιά τυριού και μια κουταλιά της σούπας μαγιονέζα ή πλήρους λίπους μπορεί να προσθέσει περίπου 100 θερμίδες.

Κορεσμένο λίπος

Ένα μπιφτέκι γαλοπούλας που φτιάχτηκε από 3 ουγκιά σπαράγγι 85% στρογγυλό γαλοπούλα έχει 3,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Τα κορεσμένα λίπη μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας και να αυξήσουν τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις. Για να περιορίσετε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, επιλέξτε τη γαλοπούλα χωρίς λιπαρά ή 93 τοις εκατό άπαχο γαλοπούλα, η οποία έχει 2,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους σε μια μερίδα 3 ουγκιών. Το τυρί είναι μια από τις κορυφαίες πηγές κορεσμένων λιπαρών στην τυπική αμερικανική διατροφή και προσθέτοντας μια ουγγιά πλήρους σάρκας ελβετικό τυρί στο μπιφτέκι της γαλοπούλας αυξάνει την περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά του γεύματός σας κατά 5 γραμμάρια.

Σίδερο

Ένα μπιφτέκι γουρουνιών τριών ουγκιών 85 τοις εκατό παρέχει 1,7 χιλιοστόγραμμα σιδήρου ή 10 τοις εκατό της ημερήσιας τιμής του σιδήρου. Ένα μπιφτέκι φτιαγμένο από γαλοπούλα χωρίς λίπος έχει μόνο 0,7 χιλιοστόγραμμα σιδήρου. Ο σίδηρος αποτελεί βασικό συστατικό των υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και η ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία και συμπτώματα κόπωσης και μυϊκής αδυναμίας. Ο σίδηρος από ζωικά προϊόντα είναι σε μορφή σιδήρου, η οποία είναι ευκολότερη για το σώμα σας να απορροφάται από το σίδηρο σε μορφή που δεν είναι ημιδιαφανή. Ένα κέλυφος χάμπουργκερ συνεισφέρει επιπλέον 1,4 χιλιοστόγραμμα σιδήρου.

Ψευδάργυρος

Ένα μπιφτέκι γαλοπούλας από 3 ουγκιά 85 τοις εκατό άπαχο γαλοπούλα εφοδιάζει 2,8 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου, ή 19 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας για τον ψευδάργυρο, και ένα μπιφτέκι που παρασκευάζεται από χοντρή γαλοπούλα χωρίς λίπος έχει 1,9 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητο ορυκτό για τη ρύθμιση της σηματοδότησης των κυττάρων και αποτελεί μέρος πρωτεϊνών και κυτταρικών μεμβρανών στο σώμα σας. Η ανεπάρκεια μπορεί να βλάψει την ανοσολογική λειτουργία και να οδηγήσει σε περισσότερες λοιμώξεις. Το να έχετε ξηρούς καρπούς, φασόλια ή τυρί με το μπιφτέκι γαλοπούλας αυξάνει την περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο του γεύματος.