Ποια αμινοξέα περιέχονται στο γάλα & αυγά;

Τα αμινοξέα είναι μικροσκοπικά δομικά στοιχεία στο σώμα. Συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν ιστούς, κύτταρα και όργανα. Το σώμα σας χρησιμοποιεί ακόμη αμινοξέα για την πέψη, την ανάπτυξη, την παραγωγή ορμονών, την σηματοδότηση του εγκεφάλου και άλλες καθημερινές βιολογικές διεργασίες. Δεδομένου ότι τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για τις βασικές λειτουργίες ζωής, χρειάζεστε μια σειρά από αυτά στην καθημερινή διατροφή σας. Τόσο το γάλα όσο και τα αυγά είναι πλούσιες πηγές αμινοξέων, δίνοντάς σας υγιείς δόσεις.

Τα τρόφιμα από ζωικές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος και των αυγών, είναι γνωστά ως πλήρεις πρωτεΐνες και έχουν επαρκή επίπεδα όλων των απαραίτητων αμινοξέων. Τα εννέα βασικά αμινοξέα περιλαμβάνουν λυσίνη, μεθειονίνη, λευκίνη, ιστιδίνη, ισολευκίνη, θρεονίνη, τρυπτοφάνη, βαλίνη και φαινυλαλανίνη. Αυτά τα αμινοξέα είναι απαραίτητα ή απαραίτητα επειδή πρέπει να προέρχονται από τα τρόφιμα στην καθημερινή διατροφή σας. Το σώμα δεν μπορεί να κάνει αυτά τα αμινοξέα, κάτι που δεν ισχύει για όλους τους τύπους αμινοξέων.

Το γάλα και τα αυγά περιέχουν επίσης και μη απαραίτητα αμινοξέα. Αυτά τα αμινοξέα περιλαμβάνουν γλουταμικό οξύ, ασπαρτικό οξύ, αλανίνη και ασπαραγίνη. Δεν είναι απαραίτητο να πάρετε αυτά τα αμινοξέα στην καθημερινή διατροφή σας, αν και δεν πρόκειται να σας βλάψει ούτε. Το σώμα σας έχει τη δυνατότητα να παράγει μη απαραίτητα αμινοξέα ανάλογα με τις ανάγκες, οπότε πρέπει πάντα να έχετε αρκετό για να διατηρήσετε σωστά το σώμα σας.

Αρκετά αμινοξέα εμπίπτουν στην κατηγορία υπό όρους. Ενώ είναι συνήθως μη απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το σώμα σας χρειάζεται περισσότερα από αυτά όταν είστε πολύ άρρωστοι ή αναρρώνετε από τραυματισμό. Η αργινίνη, η ορνιθίνη, η προλίνη, η γλουταμίνη, η σερίνη, η τυροσίνη, η γλυκίνη και η κυστεΐνη είναι όλα τα υπό όρους αμινοξέα. Θα πάρετε αυτά τα αμινοξέα από το γάλα και τα αυγά επίσης.

Αντί να διατηρείτε τις καρτέλες για το πόσο από κάθε αμινοξύ που παίρνετε, επικεντρωθείτε στη συνολική πρόσληψη πρωτεϊνών. Τα αμινοξέα εμπίπτουν στη συνολική σύσταση πρωτεϊνών, όπου η πρωτεΐνη θα πρέπει να αποτελεί το 10 έως 35 τοις εκατό των θερμίδων στη διατροφή, δηλώνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς για το δίαιτα 2010. Η πρωτεΐνη είναι ένα μακροθρεπτικό συστατικό με 4 θερμίδες ανά γραμμάριο. Θα χρειαστεί 50 με 175 γραμμάρια πρωτεΐνης ημερησίως για δίαιτα 2.000 θερμίδων. Συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος και των αυγών στη διατροφή σας μπορεί εύκολα να σας βοηθήσει να καλύψετε τις ανάγκες σας σε πρωτεΐνες. Θα πάρετε περίπου 8,5 γραμμάρια ολικής πρωτεΐνης – συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αμινοξέων – από ένα ποτήρι 8 ουγκιών γάλακτος μειωμένου λίπους. Ένα μεγάλο ολόκληρο ωάριο έχει περίπου 6,5 γραμμάρια συνολικής πρωτεΐνης.

Βασικά αμινοξέα

Μη απαραίτητα αμινοξέα

Υποκείμενα αμινοξέα

Να πάρει αρκετό