Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία από τη μυρωδιά;

Αν και το όνομά τους δεν μπορεί να σας δελεάσει, μην το αφήσετε να σας ξεγελάσει. Τα Smelt είναι γνωστά για τη λεπτή γεύση τους. Αυτά τα μικρά, αργυρο-πράσινα ψάρια, επίσης γνωστά ως μυρμήγκια ουράνιου τόξου, έχουν παρόμοια εμφάνιση με σαρδέλες και αντσούγιες. Τα περισσότερα ενήλικα ψάρια έχουν μήκος 7 έως 9 ίντσες και ζυγίζουν έως και 6 ουγκιές. Smelt δεν είναι μόνο φορτωμένο με υγιεινά θρεπτικά συστατικά, αλλά και χαμηλή σε υδράργυρο. Μπορείτε να απολαύσετε τα άφθονα οφέλη για την υγεία από τη σάλτσα εξυπηρετώντας τα ψημένα, ψημένα ή ελαφρά τηγανητά.

Το Smelt είναι υψηλό σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Περιέχουν μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο, τα οποία βοηθούν στην οικοδόμηση και προστασία των υγιεινών οστών και των δοντιών και βοηθούν στις σωστές μυϊκές συσπάσεις, ο φωσφόρος, ο οποίος βοηθά στη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια και βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών μέσα και έξω από τα κύτταρα σας και το κάλιο που βοηθά στη διατήρηση ενός σταθερού καρδιακού παλμού . Αυτά τα μικροσκοπικά ψάρια περιέχουν επίσης βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην ενίσχυση των δοντιών και των οστών σας και των βιταμινών Β που βοηθούν τη μετατροπή των τροφίμων σε ενέργεια που απαιτείται για την υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας του δέρματος, των μαλλιών και του αίματος και του εγκεφάλου.

Smelt, όπως και τα περισσότερα άλλα ψάρια, κάνουν μια εξαιρετική προσθήκη σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης βάρους. Μια 3-ουγγιά εξυπηρέτηση της μύτης είναι μόνο 82 θερμίδες. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροχρόνια υγεία και αποτελεί σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όταν μεταφέρετε το υπερβολικό βάρος στο σώμα σας, θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο για υψηλή χοληστερόλη αίματος, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Είτε είστε δίαιτες για να χάσετε βάρος ή να τρώτε για να διατηρήσετε το σημερινό σας βάρος, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλών θερμίδων, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ψαριών, όπως το μυρίζετε στο σχέδιο τροφής σας είναι μια έξυπνη επιλογή.

Οι πρωτεΐνες ρυθμίζουν χιλιάδες χημικές αντιδράσεις στο σώμα σας και παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση του σώματός σας. Το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνες για ανάπτυξη, επισκευή ιστών και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Είναι επίσης απαραίτητα για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και σωστή διαίρεση κυττάρων, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την φυσιολογική ανάπτυξη, αναπαραγωγή και επούλωση. Το πλούσιο σε πρωτεΐνη μυελό περιέχει 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα 3 ουγκιές. Οι καλύτερες πηγές ζωικών πρωτεϊνών είναι τα ψάρια και τα πουλερικά, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.

Τα ψάρια αποτελούν σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Υψηλή σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, μια 3-ουγγιές σερβιρίσματος περιέχει μόνο 2 γραμμάρια ολικού λίπους. Σύμφωνα με τον Οδηγό Οικογενειακής Υγείας του Ιατρικού Σχολείου του Χάρβαρντ, τα καλά λίπη – μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη – προέρχονται κυρίως από προϊόντα ψαριών και λαχανικών. Smelt είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται σε πολυακόρεστα λίπη. Ενώ τα πολυακόρεστα λιπαρά είναι ζωτικής σημασίας για την πήξη του αίματος και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και τα χαμηλότερα τριγλυκερίδια, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

Βιταμίνη και ορυκτά πλούσια

Διαχείριση βάρους

Ισχυρά Σώματα

Καρδιά Υγιή