Τα αποτελέσματα της κατανάλωσης καφέ

Πριν οι άνθρωποι μάθουν να παρασκευάζουν καφέ ως ποτό, έφαγαν κόκκους καφέ για να δώσουν ώθηση στην ενέργεια για κυνήγι ή για καλλιέργεια. Η κατανάλωση κόκκων καφέ έχει τα ίδια αποτελέσματα με την κατανάλωση καφέ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μεγεθύνονται επειδή η κατανάλωση των φασολιών παρέχει όλη την καφεΐνη και άλλες χημικές ουσίες στον καφέ, όχι μόνο αυτό που καταφέρνει να στάξει μέσα από το φίλτρο. Επιπλέον, τα ενεργά συστατικά στους κόκκους καφέ απορροφούνται γρήγορα μέσω των μεμβρανών βλέννας στο στόμα.

Καούρα

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν μια σειρά ουσιών που αυξάνουν την παραγωγή οξέος στομάχου. Συγκεκριμένα, η καφεΐνη και οι οργανικές ενώσεις που είναι γνωστές ως κατεχόλες αποδείχθηκαν ότι αυξάνουν το στομαχικό οξύ σε μια μελέτη του 2010 που πραγματοποίησε η Βερόνικα Σόμοζα, Ph.D., του Πανεπιστημίου της Βιέννης της Αυστρίας και ο Thomas Hofmann, Ph.D. Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Αυτή η αυξημένη παραγωγή οξέος οδηγεί σε καούρα επειδή το οξύ ωθεί τον κατώτερο οισοφαγικό σφιγκτήρα και στον οισοφάγο.

Μειωμένη υπνηλία

Η καφεΐνη στους κόκκους καφέ βοηθάει τους ανθρώπους να αποσύρονται από την υπνηλία, εμποδίζοντας την αδενοσίνη, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την υπνηλία. Με αυτό το χημικό μπλοκαρισμένο, οι άνθρωποι αισθάνονται πιο ξύπνιοι, επιφυλακτικοί και ενεργοποιημένοι. Ωστόσο, όταν η καφεΐνη είναι έξω από το σώμα, οι άνθρωποι συχνά βιώνουν μια συντριβή, αφήνοντάς τους να νιώθουν κουρασμένοι και ψυχικά νωθρούς.

Μειωμένος πόνος

Μια μελέτη του 2007 που πραγματοποίησε ο Βίκτωρ Μαριδάκης και συναδέλφους του Πανεπιστημίου της Γεωργίας διαπίστωσε ότι η κατανάλωση καφέ με καφεΐνη πριν από μια προπόνηση μείωσε τον πόνο των μυών κατά 26 έως 48 τοις εκατό, ανάλογα με τον τύπο άσκησης. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην ικανότητα της καφεΐνης να εμποδίζει την αδενοσίνη, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για την αντίληψη του μυϊκού πόνου φλεγμονής.

Laxative Effect

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν ένζυμα που διεγείρουν συστολές του εντέρου. Για το λόγο αυτό, ο καφές είναι ένα καθαρτικό καθαρτικό για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη και τα χωρίς καφεΐνη φασόλια περιέχουν καθαρτικά ένζυμα.

Η κατανάλωση κόκκων καφέ που δεν έχουν αποκαφεϊνοποιηθεί μπορεί να προκαλέσει διακοπές ύπνου ώρες μετά την κατανάλωση. Αυτές οι διαταραχές περιλαμβάνουν το πρόβλημα της πτώσης ή της παραμονής στον ύπνο και δεν αισθάνονται καλά ξεκουρασμένοι από το ξύπνημα. Η έκταση της διαταραχής του ύπνου εξαρτάται από το πόσο φασόλια καταναλώνεται, πόσο συχνά το άτομο καταναλώνει καφέ και πόσο καιρό τα φασόλια είχαν καταναλωθεί.

Διαταραχή ύπνου