Τα οφέλη ενός μασάζ από αμυγδαλέλαιο και βιταμίνη Ε

Ένα μασάζ με αρωματικά έλαια μπορεί να σας αφήσει να νιώσετε αναζωογονημένοι και χαλαροί. Υπάρχουν πολλά οφέλη για τη λήψη μασάζ, ανεξάρτητα από τον τύπο που δοκιμάζετε. Ο θεραπευτής μασάζ μπορεί να έχει το δικό του μίγμα από έλαια, αλλά πολλοί θεραπευτές επιλέγουν να συμπεριλάβουν αμυγδαλέλαιο και έλαιο βιταμίνης Ε. Κάθε ένα από αυτά τα έλαια έχει τις δικές του ιδιότητες, και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν να απαλύνουν, να μαλακώσουν και να θεραπεύσουν το δέρμα σας.

Μασάζ

Σύμφωνα με το UMM.edu, το μασάζ είναι μια θεραπεία που χειρίζεται τους μύες και τους μαλακούς ιστούς του σώματος για να βελτιώσει την υγεία σας και να προωθήσει την ευημερία. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μασάζ, συμπεριλαμβανομένων των σουηδικών, βαθιά ιστών, θερμής πέτρας και Tui Na, που είναι κλάδος της κινεζικής ιατρικής. Η προέλευση του μασάζ είναι άγνωστη, αλλά πιθανότατα έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια. Σήμερα, συχνά θεωρείται ως επιείκεια, προσφέρεται σε ιαματικά λουτρά και εκδρομές σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που μπορεί να μοιάζει με πολυτέλεια, μπορεί να είναι χρήσιμη στην ανακούφιση του πόνου και της έντασης των μυών, των μυοσκελετικών προβλημάτων, της αϋπνίας και του πρήξιμο των ιστών.

Λάδι μασάζ

Ο τύπος του πετρελαίου ένας θεραπευτής χρησιμοποιεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί να προτιμά ορισμένα έλαια για συγκεκριμένες καταστάσεις ή μπορεί να χρησιμοποιήσει λάδι αρωματοθεραπείας για να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα κόλπων σας ή να ανακουφίσετε έναν πονοκέφαλο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για τη χρήση ενός συγκεκριμένου πετρελαίου, το ίδιο το λάδι βοηθά στην προώθηση της κίνησης των χεριών στο δέρμα και τους μύες σας. Το λάδι συμβάλλει στην αποφυγή τριβής ή αίσθησης καψίματος του δέρματος και μπορεί ακόμη και να συγκρατεί θερμότητα, να σας ζεσταίνει τους μυς.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο, ιδιαίτερα η γλυκιά ποικιλία, έχει ένα ευχάριστο άρωμα που δεν είναι υπερβολικό. Απορροφάται εύκολα στο δέρμα και μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία εκτός από τις ικανότητες μαλάκυνσης του δέρματος. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στις “Συμπληρωματικές Θεραπείες στην Κλινική Πρακτική” τον Φεβρουάριο του 2010, το αμυγδαλέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί σε κύκλους συμπληρωματικής ιατρικής για τις αντιφλεγμονώδεις και ανοσοκατασταλτικές δυνατότητές του. Αν και δεν υπάρχουν κλινικές ενδείξεις για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών, έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματική στη μείωση των ουλών μετά από μία επέμβαση. Μπορεί επίσης να εξομαλύνει το δέρμα, βελτιώνοντας τον τόνο του δέρματος και την επιδερμίδα. Προσθέτοντας λάδι αμυγδάλου στο μίγμα μασάζ πετρελαίου σας, ή χρησιμοποιώντας μόνο του, μπορεί να αυξήσει την υγεία του δέρματος σας.

Βιταμίνη Ε Λάδι

Η βιταμίνη Ε είναι ένα πολύ γνωστό συστατικό φροντίδας του δέρματος, που ταιριάζει σε όλα τα προϊόντα, από σαμπουάν έως κραγιόν. Μια μελέτη του Μαΐου 2010 στο περιοδικό “Journal of Drugs in Dermatology” διαπίστωσε ότι το έλαιο της βιταμίνης Ε είναι μια αποτελεσματική τοπική θεραπεία στη διαχείριση υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει αν έχετε ατοπική δερματίτιδα. Μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Journal of Dermatological Treatments» τον Ιούλιο του 2010, διερεύνησε τα αποτελέσματα της τοπικής θεραπείας των βιταμινών Ε και D στην ατοπική δερματίτιδα. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και οι δύο βιταμίνες έχουν ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις ατοπικής δερματίτιδας.

Σκέψεις

Ο συνδυασμός αυτών των ελαίων σε ένα λάδι μασάζ είναι απλός και δεν πρέπει να προκαλεί αλληλεπιδράσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, όπως και με οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης του δέρματος, μπορεί να έχετε μια αλλεργική αντίδραση σε ένα ή και στα δύο έλαια. Εάν έχετε αλλεργία στα αμύγδαλα, μην χρησιμοποιείτε αμυγδαλέλαιο. Ομοίως, αν έχετε κάποια ευαισθησία στο έλαιο της βιταμίνης Ε, αποφύγετε να το χρησιμοποιήσετε. Εάν χρησιμοποιήσετε αυτά τα έλαια και δοκιμάσετε μια αντίδραση, διακόψτε τη χρήση τους και ζητήστε ιατρική συμβουλή.