Τι βιταμίνη χρειάζομαι για να σταματήσω να βράζει;

Μια βράση είναι ένας σάκος γεμάτος με πύο από μια βακτηριακή λοίμωξη σε υγρές περιοχές, όπως το πίσω μέρος του λαιμού, της μασχάλης, των γλουτών και της βουβωνικής χώρας. Οι βράχοι συνήθως προέρχονται από θυλάκιο τριχών ή αδένα ιδρώτα. Αυτή η επώδυνη μάζα επηρεάζει συνήθως τους ανθρώπους με συμβιβασμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως αυτούς με διαβήτη. Η λήψη βιταμινών που προωθούν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη Β6 μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Β6 σχετίζεται με εξασθενημένη ανοσολογική λειτουργία. Επιπλέον, η βιταμίνη B6 είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Για να αντιστρέψετε την ανεπάρκεια της βιταμίνης Β6, πάρτε 1,9 mg ημερησίως αν είστε γυναίκα και 2,9 mg την ημέρα αν είστε άνδρας.

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο βοηθάει στην επούλωση πληγών και την πρόληψη των ουλών. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης C στα 428 mg την ημέρα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις λοιμώξεις του δέρματος. Φάτε εσπεριδοειδή που περιέχουν βιταμίνη C σε αφθονία, όπως πορτοκάλια, ανανά, ακτινίδιο, μάνγκο, ροδάκινα και γκρέιπφρουτ.

Βιταμίνη Ε και ψευδάργυρος

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η βιταμίνη Ε και ο ψευδάργυρος βοηθούν το δέρμα σας να επουλωθεί. Ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων βιταμίνης Ε στο αίμα και βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης Α. Το σπανάκι είναι μια αποτελεσματική πηγή ψευδαργύρου και βιταμίνης Ε. Πάρτε 400 έως 800 IU βιταμίνης Ε ημερησίως σε συνδυασμό με 30 mg ψευδαργύρου. Και οι δύο βιταμίνες μπορούν να ληφθούν από το στόμα ή να εφαρμοστούν τοπικά.

Παρανοήσεις

Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ενός ατόμου που βράζει και ανεπάρκειας βιταμινών και ανόργανων ουσιών, σύμφωνα με την Columbia University Health Services. Ωστόσο, η διατήρηση του ανοσοποιητικού σας συστήματος ισχυρό και σε άριστη κατάσταση μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αποτρέψει και να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν έχει μολυνθεί ένας βρασμός. Τα αντιβιοτικά συχνά συνταγογραφούνται ως θεραπεία για σοβαρά βράχια.