Τι είναι η ρίζα του κιχωρίου;

Παρόλο που είναι απίθανο να βρείτε ρίζα κιχωρίου στην ακατέργαστη, ριζική μορφή του στο σούπερ μάρκετ, είναι συχνά διαθέσιμη σε καταστήματα υγείας σε μορφή εδάφους ή ως συμπλήρωμα. Η ινουλίνη, μια ίνα που προέρχεται από τη ρίζα κιχωρίου, συχνά προστίθεται στα προϊόντα διατροφής για την αύξηση της περιεκτικότητας σε ίνες. Η ρίζα της τσικουρίας διαθέτει μια σειρά από οφέλη για την υγεία που την καθιστούν ελκυστική για όσους δεν αγαπούν τον καφέ ή προτιμούν να αποφύγουν το υψηλό περιεχόμενο της καφεΐνης στο ποτό και τις παρενέργειες της.

Μια εναλλακτική λύση καφέ χωρίς καφεΐνη

Η ρίζα της κιχωρίου είναι το τμήμα της ρίζας του κιχωρίου και χρησιμοποιείται συχνά ως υποκατάστατο του καφέ μόλις ψηθεί και αλεσθεί. Η ρίζα του κιχωρίου εδάφους έχει μια γεύση που θυμίζει κάπως τον καφέ, αλλά δεν περιέχει καφεΐνη και είναι επίσης φθηνότερη από τον παραδοσιακό καφέ. Στη μορφή του εδάφους, αυτό το λαχανικό ρίζας επικρατεί ως υποκατάστατο του καφέ στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Επειδή είναι απαλλαγμένη από καφεΐνη, δεν θα οδηγήσει σε κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες του καφέ, όπως αίσθημα ψυχραιμίας ή πρόβλημα στον ύπνο.

Μια πηγή ινών

Η ρίζα της κιχωρίου είναι μια πολύτιμη πηγή ινουλίνης, ενός τύπου διαιτητικών ινών. Η ρίζα συχνά εξάγεται και προστίθεται σε μια ποικιλία προϊόντων διατροφής – ράβδους πρωινού, δημητριακά, ψωμί και μερικές φορές ακόμη και γαλακτοκομικά προϊόντα και ράβδοι σοκολάτας – προκειμένου να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε ίνες. Η κατανάλωση μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες μπορεί να βελτιώσει την πέψη και να αποτρέψει την ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Τα οφέλη της ρίζας του τσικώρου

Η ινουλίνη σε ρίζα κιχωρίου είναι ένα πρεβιοτικό, που σημαίνει ότι συνεισφέρει θετικά στα υγιή βακτηρίδια του εντέρου σας. Μπορεί επίσης να αποτρέψει την ανάπτυξη ανθυγιεινών βακτηρίων και να καταστείλει ασθένειες όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο. Μπορεί επίσης να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη του σώματός σας, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2.

Άσκηση Προσοχή

Το AICR προειδοποιεί ότι η κατανάλωση ινουλίνης μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό αέριο και φούσκωμα, ειδικά όταν καταναλώνετε πάρα πολύ από αυτό. Η οργάνωση τονίζει επίσης ότι παρά τη σχέση ανάμεσα σε δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, δεν πρέπει να βλέπετε την ρίζα κιχωρίου ή τη ινουλίνη ως υγιείς εναλλακτικές λύσεις σε ολόκληρες τροφές που σας δίνουν όχι μόνο φυτικές ίνες αλλά και μια τεράστια ποικιλία φυτοχημικών .