Το καλύτερο ινδικό φαγητό για μια δίαιτα απώλειας βάρους

Αν και οι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δαπανούν περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για δίαιτες και συμπληρώματα απώλειας βάρους, τα ποσοστά επιτυχίας είναι περιορισμένα, αναφέρουν οι ειδήσεις της CBS. Πολλά ινδικά πιάτα, όπως το νάνος σκόρδου και το maskala tikka masala, είναι νόστιμα, αλλά έχουν υψηλές θερμίδες και λίπος διατροφής. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά γευστικά ινδικά πιάτα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Το Aloo Gobi είναι ένα κλασικό ινδικό πιάτο χορτοφάγων με λαχανικά όπως το κουνουπίδι, τα φύλλα βασιλικού, το κρεμμύδι και μια πλούσια βοήθεια από κουρκούμη. Τρώγοντας λαχανικά όπως το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε γεμάτοι με λιγότερες θερμίδες. Μια ανασκόπηση στο τεύχος Δεκεμβρίου 2004 του «Διεθνούς Περιοδικού Παχυσαρκίας και Σχετικών Μεταβολικών Διαταραχών» αναφέρει ότι η αύξηση της πρόσληψης λαχανικών μειώνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας και αύξησης βάρους. Τα λαχανικά είναι λιγότερο ενεργειακά πυκνά από τα επεξεργασμένα δημητριακά και τα ζαχαρούχα τρόφιμα και θα σας δώσουν τον ίδιο όγκο που χρησιμοποιείται το στομάχι σας χωρίς να συμβάλλετε σε πολλές θερμίδες.

Το Tandoori Roti είναι μια εναλλακτική λύση δημητριακών ολικής αλέσεως με εκλεπτυσμένα ινδικά ψωμιά όπως το Naan. Η αντικατάσταση των επεξεργασμένων κόκκων με δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το Roti μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αναφέρει μια μελέτη στο τεύχος Νοεμβρίου 2003 του «Αμερικανικού Περιοδικού Κλινικής Διατροφής». Συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από 70 χιλιάδων ατόμων, οι ερευνητές βρήκαν μια σαφή σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ολόκληρων σιτηρών και του υγιούς σωματικού βάρους και σημειώνουν ότι οι διαιτητικές ίνες σε ολόκληρους κόκκους είναι υπεύθυνες για τα οφέλη για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Η Chana Masala είναι βασισμένη σε ρεβίθια πικάντικη γεύση, γεμάτη γεύση. Τα ρεβίθια και τα άλλα φασόλια είναι πολύ χαμηλότερα στον γλυκαιμικό δείκτη από άλλα τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες όπως σπόροι και σόδα, δηλώνει το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο γλυκαιμικός δείκτης περιγράφει πόσο γρήγορα απορροφάται από το σώμα μια τροφή που περιέχει υδατάνθρακες. Συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο κορεσμένοι μετά τα γεύματα και να αυξήσετε την απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της δίαιτας, αναφέρει το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ.

Κοτόπουλο tandoori είναι μια πλούσια σε πρωτεΐνη επιλογή που είναι παρόμοια με το κοτόπουλο μπάρμπεκιου. Η κατανάλωση επαρκούς πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της δίαιτας μπορεί να διατηρήσει την όρεξη στον κόλπο και να βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού “Journal of Nutrition” του Μαΐου 2013. Επιλέγετε να αφαιρέσετε το δέρμα πριν απολαύσετε το κοτόπουλο tandoori καθώς το δέρμα κοτόπουλου περιέχει σημαντικό λίπος και θερμίδες διατροφής.

Aloo Gobi

Tandoori Roti

Chana Masala

Κοτόπουλο Tandoori