Το σχέδιο διατροφής θαύματος του μεταβολισμού

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία διατροφών και πολλοί εστιάζουν στον χειρισμό της πρόσληψης υδατανθράκων για πιθανά οφέλη απώλειας βάρους. Η Diane Kress, R.D., συγγραφέας του «The Metabolism Miracle», δημιούργησε μια τέτοια διατροφή. Όπως και πολλές δίαιτες ελεγχόμενων υδατανθράκων, το σχέδιο διατροφής Metabolism Miracle διαιρείται σε φάσεις, το πρώτο από το οποίο είναι το αυστηρότερο, επιτρέποντας μια ελάχιστη ποσότητα υδατανθράκων. Και ενώ το “θαύμα” μπορεί να είναι μια ισχυρή λέξη για οποιαδήποτε δίαιτα, οι δίαιτες ελεγχόμενων υδατανθράκων φαίνονται να παρέχουν βραχυπρόθεσμα οφέλη απώλειας βάρους. Πάντα να είστε βέβαιος να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του προγράμματος διατροφής Miracle Metabolism, μειώνετε την πρόσληψη υδατανθράκων για να ξεκινήσετε την απώλεια βάρους. Αυτή η φάση διαρκεί περίπου οκτώ εβδομάδες. Ο στόχος είναι να μειώσετε την ποσότητα γλυκόζης στο αίμα σας έτσι ώστε το ήπαρ σας να μπορεί να εξαντλήσει το γλυκογόνο, το οποίο είναι μια αποθηκευμένη μορφή γλυκόζης. Με την εξάντληση των αποθεμάτων γλυκογόνου, το σώμα σας ενθαρρύνεται να χρησιμοποιεί το λίπος ως εναλλακτική πηγή καυσίμου. Το Kress προειδοποιεί ότι μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και μολυσμένοι για τις πρώτες τρεις ημέρες αυτής της αποτοξίνωσης με υδατάνθρακες.

Η δεύτερη φάση έχει σχεδιαστεί για να σας φέρει στο βάρος του στόχου σας, οπότε ο χρόνος που ξοδεύετε σε αυτή τη φάση θα διαφέρει. Η δεύτερη φάση σας μεταφέρει από τους χαμηλών υδατανθράκων σε ένα χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο, το οποίο λαμβάνει υπόψη τον γλυκαιμικό δείκτη και την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνονται σε κάθε γεύμα. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο για το πόσο γρήγορα και δραματικά μια συγκεκριμένη τροφή αυξάνει το σάκχαρό σας στο αίμα. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μαθαίνετε πώς να επαναφέρετε τους υγιείς υδατάνθρακες που έχουν το ήπιο αποτέλεσμα στην έκκριση ινσουλίνης. Αυτά είναι γνωστά ως χαμηλής γλυκαιμίας υδατάνθρακες, τα οποία η Kress αναφέρεται ως “χαμηλής επίδρασης”. Επίσης, θα πρέπει να κολλήσετε σε συγκεκριμένο αριθμό υδατανθράκων σε κάθε γεύμα και θα ασκήσετε την κατανάλωση υδατανθράκων σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, όταν το σώμα σας είναι πιο ευαίσθητο στην ινσουλίνη, όπως μετά την άσκηση.

Μόλις φτάσετε σε ένα υγιές βάρος, ο στόχος είναι να το διατηρήσετε. Στη συνεχιζόμενη φάση συντήρησης, θα μπορείτε να επεκτείνετε τους τύπους υδατανθράκων που τρώτε, καθώς και το ποσό. Ο στόχος είναι να βοηθήσει στην αποτροπή της επιστροφής βάρους, προωθώντας μια ισορροπημένη διατροφή μέσω πιο υγιεινών επιλογών τροφίμων. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η Kress προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο προσδιορισμού του αριθμού των υδατανθράκων που λειτουργούν καλύτερα για εσάς, υποδεικνύοντας ότι θα έχετε μια γενναιόδωρη κατανομή υδατανθράκων. Αυτή η φάση υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της καθιέρωσης υγιεινών διατροφικών συνηθειών, όπως η κατανάλωση καρδιακά υγιεινών λιπών, άπαχων πρωτεϊνών και λαχανικών. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Kress, τώρα που έχετε φτάσει το βάρος στόχου σας, η περιστασιακή καφετιά ή άλλη θεραπεία δεν θα στείλει όλες τις λίβρες που σπεύδουν πίσω.

Έχουν αναφερθεί ανησυχίες σχετικά με τις δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, επειδή συχνά περιέχουν υψηλές ποσότητες λίπους και πρωτεΐνης και χαμηλές ποσότητες ινών, σύμφωνα με τους συντάκτες ενός άρθρου που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Family Physician τον Ιούνιο του 2006. Η απώλεια βάρους σχετίζεται με Το συνολικό αριθμό θερμίδων που καταναλώνετε κάθε μέρα. Βραχυπρόθεσμα, το άρθρο σημειώνει ότι οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων παράγουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από τις παραδοσιακές δίαιτες μειωμένων λιπαρών. Ωστόσο, οι συγγραφείς αναφέρουν, στο σημάδι ενός έτους, ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στην απώλεια βάρους μεταξύ δίαιτας χαμηλών υδατανθράκων και δίαιτας χαμηλών λιπαρών.

Αποκατάσταση καρβιδίου

Συνεχής απώλεια βάρους

Φάση συντήρησης

Αυτό λένε οι ειδικοί