Η καλύτερη άσκηση για κάποιον νοσηρό παχύσαρκο

Παρόλο που ο όρος νοσηρή παχυσαρκία είναι τεχνική, περιγράφει επίσης εύστοχα την έκταση της ενόχλησης και της κατάθλιψης που συχνά βιώνει κάποιος που είναι σοβαρά υπέρβαρος. Αν είστε παθολογικά παχύσαρκοι, ο δείκτης μάζας σώματος σας είναι μεγαλύτερος από 40 ή μεγαλύτερος από 35 εάν συνδυάζεται με μια υπάρχουσα συνυπάρχουσα πάθηση όπως ο διαβήτης ή η υπέρταση. Πιο απλά, μπορείτε επίσης να ταξινομηθούν ως παθολογικά παχύσαρκα αν ζυγίζετε 100 κιλά ή περισσότερο πάνω από το ιδανικό βάρος σας. Εάν είστε υπέρβαροι, η καλύτερη άσκηση ή οι ασκήσεις είναι αυτές που έχουν μικρή επίδραση και είναι εύκολο να εκτελεστούν. Πολλές μορφές άσκησης ταιριάζουν με αυτά τα κριτήρια.

Το περπάτημα

Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα περπάτημα είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια με τα πόδια ή τρέξιμο που θα απορροφήσουν άνετα το σωματικό σας βάρος. Ξεκινήστε περπατώντας μόνο δύο με πέντε λεπτά την ημέρα, στη συνέχεια προσθέστε επιπλέον δύο λεπτά κάθε τρίτη ημέρα. Ο αρχικός στόχος σας είναι να περπατήσετε 30 λεπτά την ημέρα, αλλά μπορείτε να καταργήσετε αυτό το ποσό σε πέντε ή 10 λεπτά με τα πόδια. Το 2005, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο κυκλοφόρησαν ευρήματα που πρότειναν στους παχύσαρκους ανθρώπους να καίνε περισσότερες θερμίδες ανά μίλι, περπατώντας αργά αντί για βιαστικά. Ο βραδύτερος ρυθμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αρθρίτιδας και τραυματισμών στις αρθρώσεις επίσης. Έτσι είναι ωραία να κάνετε σαν χελώνα – αργή και σταθερή είναι μια νικηφόρα φόρμουλα.

Ασκήσεις νερού

Το νερό μπορεί να είναι θεός για τα παθολογικά παχύσαρκα. Το νερό μειώνει το βαρυτικό φορτίο στο σώμα σας κατά 90%, βοηθώντας τους αρθρώσεις και τα οστά σας. Αν είστε συνειδητοί για το βάρος σας, η πισίνα σας προστατεύει επίσης από μια ορισμένη αμηχανία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πισίνα με διάφορους υγιείς τρόπους, από το περπάτημα έως το κολύμπι σε μαθήματα αερόμπικ στο νερό.

Σταθερά ποδήλατα

Η οδήγηση ενός στατικού ποδηλάτου είναι μια άλλη αποδεδειγμένη μορφή άσκησης χαμηλής πρόσκρουσης. Ένα γυμνό ποδήλατο, σε αντίθεση με ένα όρθιο σταθερό ποδήλατο με το ίδιο μικρό κάθισμα με ένα κανονικό ποδήλατο, είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Μπορείτε να καθίσετε άνετα σε ένα κάθισμα σαν καρέκλα, το οποίο διευκολύνει την πίεση στην πλάτη και στις αρθρώσεις σας. Ξεκινήστε με πέντε λεπτά εμπορίας και αυξήστε σταδιακά το χρόνο και την ένταση των προπονήσεων σας. Ένα σταθερό ποδήλατο σας επιτρέπει επίσης να παρακολουθήσετε τηλεόραση ή να διαβάσετε, γεγονός που μπορεί να κάνει την ώρα να περάσει πιο γρήγορα και ευχάριστα.

Σκέψεις

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης αν είστε παθολογικά παχύσαρκοι. Θυμηθείτε να πίνετε άφθονο νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση – θα ιδρώσετε περισσότερο από ένα άτομο με κανονικό βάρος. Αν και το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής συστήνει στους ανθρώπους που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι να ασκήσουν για 150 λεπτά ή περισσότερο την εβδομάδα για να σταθεροποιήσουν ή να μειώσουν το βάρος τους και έως και 250 με 300 λεπτά την εβδομάδα για να χάσουν ένα σημαντικό βάρος, Μακροπρόθεσμους στόχους. Μην πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά στην αρχή. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να κερδίσει το βάρος, και θα χρειαστεί χρόνος για να το χάσει. Αλλά το κολλάτε με αυτό, δεν θα νοιώθετε για πάντα.