Ποια είναι η καλή μετάβαση σε μια ακολουθία γιόγκας;

Στον πυρήνα κάθε ακολουθίας γιόγκα υπάρχει ισορροπία και ροή. Οι κινήσεις πρέπει να συνδυάζονται ώστε να εμπλέκουν φυσικά τους μύες σας, διευκολύνοντας παράλληλα ένα ρυθμικό μοντέλο αναπνοής. Η μετάβαση θέτει εξουδετέρωση του σώματός σας, προετοιμάζοντάς την για την επόμενη θέση στην ακολουθία γιόγκα. Η μετάβαση τίθεται επίσης ως γέφυρα μεταξύ όρθιας και καθισμένης ή ξαπλωμένης θέσης. Μια αποτελεσματική μετάβαση θέτει απρόσκοπτα τη συνέχιση των θέσεων και την ακολουθία της ακολουθίας χωρίς να φορολογείται ή αδέξια.

Κάτω Τρίγωνο

Το τρίγωνο προς τα κάτω, που μερικές φορές ονομάζεται καμπύλο τρίγωνο, σας επιτρέπει να μετακινηθείτε ομαλά από στάση ή κάμψη σε θέση όπου κάθεστε ή είστε επιρρεπείς με σπονδυλική στήλη. Η θέση αρχίζει με τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος και περίπου 3 πόδια κάθετα μεταξύ τους. Η σπασμένη θέση των ποδιών σας σχηματίζει ένα τρίγωνο, ενώ εσείς κεντράρετε το βάρος σας ομοιόμορφα μεταξύ των εμπρός και πίσω ποδιών, σφίγοντας τους μηρούς και τους μύες του πυρήνα. Το τελευταίο μέρος της θέσης απαιτεί κάμψη στη μέση και τοποθέτηση μιας παλάμης επίπεδη στο έδαφος, ενώ το άλλο χέρι παραμένει ευθεία επάνω από τον ώμο σας. Τερματίζοντας τη θέση με το χέρι που στηρίζει μέρος του σωματικού βάρους σας επιτρέπει να μετακινήσετε τα πόδια σας κάτω από τη μέση σας και στην επόμενη θέση.

Κάτω προς τα πίσω σκυλί

Σε αντίθεση με τη θέση του τριγώνου, που κατανέμει το βάρος στο κάτω μισό, η προς τα κάτω θέση σκύλου τοποθετεί το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού βάρους στον άνω κορμό και τους ώμους. Αυτή η θέση απαιτεί την εξισορρόπηση του βάρους σας μέσα από τα χέρια και την πλάτη, διατηρώντας τη λεκάνη σας ψηλά στον αέρα, καθώς σχηματίζει μια κορυφή ανάμεσα στα χέρια και τα πόδια σας. Οι μπάλες των ποδιών σας σταθεροποιούν το κάτω μισό του σώματός σας, αλλά δεν φέρουν το ίδιο βάρος με τα χέρια σας. Ο σκύλος που βρίσκεται προς τα κάτω είναι μια αποτελεσματική μετάβαση για να σηκωθείτε από μια θέση προς τα κάτω σε μια στάση στάσης. Η έλλειψη στρέψης του κορμού στο σκύλο προς τα κάτω σάς επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε την κίνηση σας, καθιστώντας την ιδανική για γρήγορες ακολουθίες γιόγκα.

Κόμπρα

Η θέση της κόμπρας απλώνεται και προετοιμάζει το σώμα σας για να μεταβεί από μια πρηνή θέση προς τα κάτω σε μια στάση γεμάτη ή μερικώς στάση γιόγκα. Η ύπτια θέση της σπονδυλικής στήλης σας στην κομπρά παρουσιάζει μια στιγμιαία παύση που εκτείνεται μέσα από το μπροστινό μέρος του κορμού σας και κάτω από την κάτω πλάτη σας. Φέρνοντας τα χέρια σας προς τα εμπρός και ανυψώνοντας το σώμα σας χρησιμοποιώντας τις μπάλες των ποδιών σας είναι ένας ευγενής τρόπος για να εισέλθετε στην επόμενη φάση της σειράς γιόγκα σας.

Γνώριζε το Λουν

Η γονατίζουσα πλατφόρμα πλανάται στους γοφούς σας ενώ τοποθετείτε το πάνω μέρος του σώματος σε όρθια θέση. Το πόδι μπροστά από το ισχίο σας παραμένει επίπεδο για να υποστηρίξει μια γωνία κλίσης 45 γωνιών στο γόνατό σας. Το άλλο πόδι εκτείνεται πίσω από το πίσω μέρος καθώς ισορροπείτε το βάρος σας στο γόνατό σας. Αναπαύοντας το βάρος σας στο μέτωπό σας, το λυγισμένο πόδι κάνει τον εαυτό σας ευκολότερο να ανασηκώνεται καθώς περπατάτε το πίσω πόδι προς τα εμπρός. Άλλες παραλλαγές αυτής της θέσης είναι η αύξηση των βραχιόνων σας ακριβώς πάνω από τους ώμους σας ή η συστροφή της σπονδυλικής σας στήλης στο πλάι με ένα βραχίονα παράλληλο με το μπροστινό σας πόδι και το άλλο παράλληλο με το πίσω πόδι σας. Η συστροφή του κορμού σας στο γονατιστό βύθισμα εξουδετερώνει τη σπονδυλική σας στήλη, αλλά επίσης κάνει την εξισορρόπηση του βάρους σας πιο δύσκολη.