Τα αποτελέσματα της σκόνης υδατανθράκων

Αν και η σκόνη πρωτεΐνης είναι ένα ευρέως δημοφιλές συμπλήρωμα, οι σκόνες που παρέχουν άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως οι υδατάνθρακες, μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά. Η σκόνη υδατανθράκων μπορεί να προσφέρει μια ευρεία ποικιλία πλεονεκτημάτων για την αθλητική δραστηριότητα, καθώς οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του σώματός σας. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι επιδράσεις της σκόνης υδατανθράκων ωφέλιμες για όλους τους στόχους άσκησης. Ανεξάρτητα από τα οφέλη, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε τη σκόνη υδατανθράκων ή οποιαδήποτε άλλα συμπληρώματα.

Σταθερά επίπεδα τεστοστερόνης

Η έντονη άσκηση μπορεί να προάγει σημαντικά οφέλη για τη σωματική σας διάπλαση μακροπρόθεσμα, αλλά μόνο εάν παρέχετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάρρωση. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου 2010 του “European Journal of Applied Physiology”, η αποτυχία κατανάλωσης υδατανθράκων σε συνδυασμό με έντονη άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης. Η χρήση σκόνης υδατανθράκων μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, μια ορμόνη που βοηθά στη δημιουργία μυών.

Μειωμένη καύση θερμίδων

Η σκόνη υδατανθράκων παρέχει στο σώμα σας ενέργεια, αλλά αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς μπορεί να προκαλέσει στο σώμα σας να καίει λιγότερη αποθηκευμένη ενέργεια. Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Μαΐου του 2010 «Ιατρική και Επιστήμη στον Αθλητισμό και στην Άσκηση», η κατανάλωση σκόνης πρωτεΐνης πριν από την άσκηση προωθούσε αυξημένη θερμιδική κάψιμο στις 24 ώρες μετά την προπόνηση, ενώ η κατανάλωση υδατανθράκων σε σκόνη δεν είχε.

Βελτιωμένη αποκατάσταση μυών

Τα γεύματα με υδατάνθρακες συχνά συνιστώνται για χρήση πριν από την προπόνηση, αλλά η κατανάλωση σκόνης υδατανθράκων ως μέρος του γεύματος μετά την προπόνηση μπορεί να είναι επωφελής. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην έκδοση του Δεκεμβρίου 2010 της «Διεθνούς Εφημερίδας Αθλητικής Διατροφής και Μεταβολισμού Άσκησης» εξηγεί ότι οι υδατάνθρακες απαιτούνται για τη βέλτιστη ανάκαμψη της προπόνησης. Ο ερευνητής διατροφής Dr. John Berardi σημειώνει ότι τα υγρά απορροφώνται αποτελεσματικότερα από ολόκληρα τα τρόφιμα, οπότε η σκόνη υδατανθράκων μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.

Μειωμένη απελευθέρωση ορμόνης ανάπτυξης

Το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες ανταποκρινόμενο σε μια ποικιλία ερεθισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης και της τροφής. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, η σκόνη υδατανθράκων μπορεί να είναι επιζήμια, καθώς η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουλίου του ευρωπαϊκού περιοδικού της ενδοκρινολογίας, διαπίστωσε ότι ένα γεύμα μόνο πρωτεΐνης αύξησε την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης, αλλά ένας συνδυασμός πρωτεϊνών και υδατανθράκων δεν.