Το καλύτερο σχήμα φροντίδας του δέρματος για το ευαίσθητο δέρμα

Μερικοί δείκτες σίγουρης ευαισθησίας του ευαίσθητου δέρματος είναι οι συχνές διαρροές, η ξηρότητα ή η απολέπιση και η παρατεταμένη ερυθρότητα, που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση λανθασμένων τύπων προϊόντων ή από σκληρό καθαρισμό. Εάν πάσχετε από ευαίσθητο δέρμα, ακόμη και ο μικρότερος ερεθιστικός παράγοντας ή η αλλαγή της ρουτίνας μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Μερικά απλά τσίμπημα στο πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος σας μπορούν να λειτουργήσουν για να απαλύνουν το ευαίσθητο δέρμα και να κρατήσουν ερυθρότητα στον κόλπο.

Χρησιμοποιήστε υποαλλεργικά προϊόντα

Πριν δοκιμάσετε ένα νέο προϊόν, φροντίστε να ελέγξετε την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει συστατικά που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα σας. Αναζητήστε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “υποαλλεργικό” και “άρωμα ελεύθερο”. Μόλις αγοράσετε ένα νέο προϊόν, βεβαιωθείτε ότι το δοκιμάσατε σε ένα μικρό κομμάτι δέρματος πριν εφαρμόσετε σε ολόκληρο το πρόσωπο σας για να δείτε πώς αντιδρά το δέρμα σας. Κατά την εφαρμογή του προϊόντος σας, αποφύγετε τη χρήση σκληρών πετσετών ή βουρτσών. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε μαλακά προϊόντα μασάζ στο δέρμα σας.

Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Να φοράτε προϊόντα με SPF τουλάχιστον 15 όποτε βγαίνετε έξω. Το ευαίσθητο δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στην καύση, έτσι ώστε οι επιβλαβείς επιδράσεις του ήλιου να έχουν ακόμη μεγαλύτερο φόρτο. Μην περιορίζετε την καθημερινή εφαρμογή του SPF στους καλοκαιρινούς μήνες. Εφαρμόστε την κάθε μέρα, όλο το χρόνο, για να μεγιστοποιήσετε την προστασία σας.

Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα – το πρωί και τη νύχτα – για να αφαιρέσετε τυχόν ακαθαρσίες και βακτήρια που έχουν συσσωρευτεί στην επιφάνεια. Εάν το ευαίσθητο δέρμα σας είναι επιρρεπές σε σπασμούς, επιλέξτε ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ, το οποίο βοηθά στην αποδέσμευση των πόρων και λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες. Αποφύγετε να πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, καθώς το ευαίσθητο δέρμα μπορεί να στεγνώσει εύκολα. Προσέξτε να αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν υπεροξείδιο βενζοϋλίου, το οποίο μπορεί να στεγνώσει περαιτέρω το ευαίσθητο δέρμα.

Ενυδατική καθημερινή

Απλώστε λοσιόν ενυδάτωσης χωρίς άρωμα στο δέρμα σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αποφύγετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα. Αυτό θα βοηθήσει να κλειδώσετε την υγρασία. Όταν το ευαίσθητο δέρμα στεγνώσει, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε ξεσπάσματα.

Εξετάστε τη διατροφή

Η καλή φροντίδα του ευαίσθητου δέρματός σας δεν είναι μόνο για το πώς το αντιμετωπίζετε στο εξωτερικό. Η διατροφή σας και η πρόσληψη νερού μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το ευαίσθητο δέρμα υπό έλεγχο. Η κατανάλωση αρκετών ποτηριών νερού κάθε μέρα βοηθά στην αποστράγγιση των τοξινών από το σώμα σας και διατηρεί την ενυδάτωση. Τρώγοντας τρόφιμα όπως ψάρια, ξηροί καρποί, σπόροι και λαχανικά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να θρέψετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας.