Χρήση σανταλόξυλου για θεραπεία ουλή

Επειδή τα σημάδια ακμής ή τα παλιά τραύματα του δέρματος μπορούν να αποτελέσουν πηγή αισθητικής ανησυχίας, πολλοί άνθρωποι αναζητούν φυσικές θεραπείες ουλή. Το σανδαλόξυλο, που χρησιμοποιείται ως συστατικό των αρωμάτων και του θυμιάματος, έχει επίσης καλλυντικές και ιατρικές χρήσεις στην παραδοσιακή ινδική ιατρική. Επειδή υποτίθεται ότι έχει ιδιότητες επούλωσης πληγών, το λάδι και η πάστα από σανταλόξυλο έχουν ιστορικό χρήσης ως θεραπείες για δερματικά προβλήματα, όπως ουλές, ισχυρίζεται η ιστοσελίδα Organic Facts. Παρόλο που δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της σανταλόξυλου ως θεραπεία για αυτή την κατάσταση του δέρματος, μπορείτε να κάνετε σάντουιτς στο σπίτι σας που μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση των ουλών.

Θεραπεία με λάδι από σανδαλόξυλο για ουλές ευλογιάς κοτόπουλου

Ρίξτε το φορέα και τα λάδια σανδαλόξυλου σε ένα δοχείο και τα συνδυάστε καλά με το κουτάλι. Είναι σημαντικό να αραιώνετε τα καθαρά αιθέρια έλαια με έλαια βάσης ή φορέα, όπως το γλυκό αμυγδαλέλαιο ή το κραμβέλαιο. Η χρήση αδιάλυτων αιθέριων ελαίων μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικούς ανθρώπους. Το λάδι από σανδαλόξυλο είναι ένα Ayurvedic φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εξανθήματος της ευλογιάς των κοτόπουλων, προτείνει το AyurvedicCure.com. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ζητήσετε ιατρική συμβουλή πριν από την αυτοθεραπεία ή τη χρήση οποιουδήποτε σπιτιού για αυτή ή οποιαδήποτε άλλη ιατρική πάθηση.

Θεραπεία σανδαλόξυλου για ουλές ακμής

Εφαρμόστε τα αναμεμιγμένα έλαια με τη βαμβακερή σφαίρα σε περιοχές του δέρματος που επηρεάζονται όταν εμφανίζεται πρώτα το εξάνθημα που συσχετίζεται συνήθως με την ευλογιά.

Συνεχίστε την καθημερινή εφαρμογή του λάδι από σανδαλόξυλο έως ότου οι κηλίδες θεραπευτούν και πέσουν. Αυτή η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ουλής που σχετίζονται με αυτή την πάθηση, προτείνει η ιστοσελίδα HealthGuidance.org.

Συνδυάστε το σανταλόξυλο και τις σκόνες μαύρου γραμμαρίου σε ένα πλαστικό δοχείο και ανακατέψτε με το κουτάλι. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα τριαντάφυλλου σε αυτά τα συστατικά, ανακατέψτε τα με το κουτάλι και συνεχίστε να προσθέτετε περισσότερες σταγόνες από το τριαντάφυλλο έως ότου έχετε μια ομοιάζουσα με πάστα συνοχή παρόμοια με την οδοντόκρεμα. Αυτή η θεραπεία μπορεί να είναι επωφελής για πολλούς τύπους ουλών, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τα σημάδια ακμής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ayushveda.com.

Εφαρμόστε την επεξεργασία σανταλόξυλου στις ουλές και αφήστε την να παραμείνει στις πληγείσες περιοχές για τουλάχιστον 15 λεπτά. Ξεπλύνετε την πάστα με δροσερό νερό και στεγνώστε τις περιοχές με μια πετσέτα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αφήσετε τη θεραπεία για μια νύχτα και να την αφαιρέσετε το πρωί.

Επαναλάβετε την εφαρμογή της επεξεργασίας σανδαλόξυλου, όπως είναι απαραίτητο, για να ελαχιστοποιήσετε την ουλή ή μέχρι να υπάρξει αισθητή βελτίωση. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σανδαλόξυλο και μαύρες πάστες γραμμαρίων αντί για σκόνες για αυτό το σπίτι θεραπεία. Σημειώστε ότι υπάρχουν παραλλαγές αυτής της θεραπείας με ουλές και μπορείτε να επιλέξετε να παραλείψετε τη σκόνη μαύρου γραμμαρίου σε αυτή την θεραπεία.