Θα ασκήσει στηθάγχη βοήθειας;

Η στηθάγχη είναι ένας τύπος θωρακικού πόνου που εμφανίζεται όταν υπάρχει ανεπαρκής ροή αίματος στην καρδιά σας. Μπορεί να αποτελεί πρόδρομο για καρδιακές παθήσεις. Η άσκηση είναι γενικά καλή για την υγεία της καρδιάς, αλλά πρέπει να την προσεγγίσετε προσεκτικά όταν έχετε στηθάγχη για να βεβαιωθείτε ότι δεν προκαλείτε περισσότερη βλάβη.

Τύποι στηθάγχης

Οι δύο κύριοι τύποι στηθάγχης είναι σταθερή και ασταθής στηθάγχη. Σταθερή στηθάγχη είναι μια χρόνια κατάσταση στην οποία παρουσιάζετε πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, όπως όταν ασκείτε. Η σταθερή στηθάγχη είναι προβλέψιμη · συχνά θα ξέρετε πότε να περιμένετε ένα επεισόδιο και πόσο θα διαρκέσουν τα συμπτώματα. Η ασταθής στηθάγχη είναι πιο τυχαία · θα αισθανθείτε πόνο όταν είστε σε ηρεμία και τα συμπτώματα έρχονται φαινομενικά εκτός χρώματος με ένα απρόβλεπτο μοτίβο.

Πρόληψη και άσκηση στηθάγχης

Η άσκηση με μετριοπάθεια μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε μια κρίση στηθάγχης και να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της στηθάγχης, αυξάνεται όταν είστε υπέρβαροι. Η καθημερινή άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε το υπερβολικό βάρος, να διαχειριστείτε τα επίπεδα γλυκόζης αίματος και χοληστερόλης στο αίμα σας και να μειώσετε το άγχος σας. Το MayoClinic.com αναφέρει ότι η μείωση του στρες μέσω αλλαγών στον τρόπο ζωής μπορεί να είναι μέρος της θεραπείας στη στηθάγχη. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε λιγότερο άγχος και χαλάρωση, γεγονός που μπορεί να επιφέρει θετικές φυσικές αλλαγές. Μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με την πάθηση σας πριν χρησιμοποιήσετε την άσκηση ως θεραπεία για στηθάγχη.

Βηματοδότηση τον εαυτό σας

Όταν αρχίζετε να ασκείστε κάτω από την επίβλεψη του γιατρού σας, είναι σημαντικό να ρυθμίσετε τον εαυτό σας, ώστε ο πόνος σταθερής στηθάγχης να μην ξεπεράσει τις προσπάθειές σας. Ο Δρ Julian Whitaker του Ινστιτούτου Ευεξίας Whitaker που εδρεύει στην Καλιφόρνια εξηγεί ότι οι άνθρωποι που έχουν σταθερή στηθάγχη θα αισθάνονται σχεδόν πάντα δυσφορία στην αρχή μιας προπόνησης, αλλά η διακοπή της δραστηριότητας δεν είναι απαραίτητα η μόνη λύση. Η χαλάρωση της προπόνησής σας και η επιβράδυνση μπορεί να προκαλέσει την απώλεια του πόνου καθώς η άσκηση ενισχύει την καρδιά σας και το υπόλοιπο σώμα σας.

Σκέψεις

Πολλές ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της στηθάγχης, μπορούν να βελτιωθούν με την άσκηση, αλλά μόνο όταν συνδυάζονται με άλλες μεθόδους θεραπείας. Στην περίπτωση της στηθάγχης, η προσαρμογή του τρόπου ζωής σας με την κατανάλωση υγιεινών, θρεπτικών τροφών και διακοπής του καπνίσματος είναι επίσης μέρος της θεραπείας. Τα φάρμακα όπως η νιτρογλυκερίνη μπορεί να συνταγογραφηθούν για την ελαχιστοποίηση του πόνου μιας κρίσης στηθάγχης, να λάβετε τα φάρμακά σας και να ακολουθήσετε τις παραγγελίες του γιατρού σας, ακόμη και αν κάνετε άσκηση για να ελέγξετε την κατάστασή σας.