Ποιο είναι το καλύτερο πρωινό: δημητριακά ή αυγά;

Ανάμεσα σε έντονα χρονοδιαγράμματα, ξύπνημα αργά και παιδιά που ουρλιάζουν στο αυτί σας, ένα μπολ δημητριακών μπορεί να φανεί σαν ένα επίτευγμα για το πρωινό. Ωστόσο, μια γρήγορη ματιά στις διατροφικές ετικέτες των δημοφιλών κουτιών δημητριακών θα δείξει τεράστιες ποσότητες ζάχαρης, λίγες ή καθόλου πρωτεΐνες και ένα υψηλό ποσοστό θερμίδων για μια πολύ μικρή εξυπηρέτηση. Ενώ αυτό δεν ισχύει για κάθε δημητριακά, είναι ασφαλές να πούμε ότι τα αυγά κάνουν μια ισχυρή υπόθεση για να είναι ένα καλύτερο πρωινό.

Έρχονται σε μόλις 70 θερμίδες καθένα, τρώγοντας την πλήρη πρωτεΐνη στα αυγά για πρωινό είναι μια χαμηλή σε θερμίδες, θρεπτικά-πυκνή επιλογή για να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Τα αυγά περιέχουν και τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα, αποτελούν πηγή υγιεινών λιπών και περιέχουν βιταμίνες Β6, Β12 και φολικό οξύ, μεταξύ άλλων. Είτε τα λαχανικά, τα ορμητικά, τα εύκολα, είτε τα βραστά αυγά παρέχουν ένα γεμάτο, θρεπτικό ξεκίνημα για την ημέρα σας. Συνδυάστε τους με σύνθετους υδατάνθρακες, όπως ένα κομμάτι φρυγανιάς ολικής αλέσεως, για ένα καλά ισορροπημένο γεύμα το πρώτο πράγμα το πρωί.

Με τη δημοτικότητα των ωοθυλακίων και των οσπρίων των αυγών, οι κρόκοι συχνά παίρνουν μια κακή ραπ για να έχουν υψηλή χοληστερόλη. Ενώ οι κρόκοι είναι σίγουρα από όπου προέρχεται η χοληστερόλη ενός αυγού, φιλοξενούν επίσης τα περισσότερα από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες που τα αυγά έχουν να προσφέρουν. Το ασπράδι περιέχει λίγο περισσότερο από το ήμισυ της πρωτεΐνης σε ένα πλήρες αυγό, απλά επειδή υπάρχει περισσότερο λευκό σε ένα αυγό από ότι υπάρχει κρόκος. Εάν τρώτε αυγά για πρωινό, φροντίστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον έναν πλήρη κρόκο για να αποκομίσετε τα οφέλη που έχει να προσφέρει.

Εάν τα αυγά δεν αποτελούν επιλογή, τα δημητριακά σίγουρα δεν πρέπει να απαγορευτούν από τον κατάλογο επιλογών πρωινού πρωινού. Η κατανάλωση δημητριακών σημαίνει να προσέχετε μερικές επιπλέον λεπτομέρειες. Ελέγξτε την ετικέτα διατροφής για να καθορίσετε πόσο ισούται με το μέγεθος μιας δόσης. Ορισμένα δημητριακά έχουν μέγεθος 1 σερβιέτας και άλλα 1/4 φλιτζάνι. Σύμφωνα με το MayoClinic.com, τα καλύτερα δημητριακά περιέχουν τουλάχιστον 3 g ίνας, λιγότερο από 5 g ζάχαρης και λιγότερες από 120 θερμίδες ανά μερίδα. Για πρόσθετο θρεπτικό περιεχόμενο, προσθέστε μερικά φρέσκα φρούτα στα δημητριακά σας με 1/2 φλιτζάνι αποβουτυρωμένο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα.

Όταν αποφασίζετε τι να φάτε για πρωινό, υπάρχουν μεγάλες επιλογές και όχι τόσο μεγάλες επιλογές. Όμως, συνιστά η MayoClinic.com, είναι σημαντικό να φάτε κάτι για πρωινό, για να βελτιώσετε τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα, να διαχειριστείτε το βάρος σας και να ενισχύσετε την απορρόφηση βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Εάν αντιμετωπίσετε την κατανάλωση δημητριακών ή δεν τρώτε τίποτα, τα δημητριακά θα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αλλά όταν έρχονται αντιμέτωποι με δημητριακά ή αυγά, το αυγό παίρνει το κέικ.

Πληροφορίες αυγών

Κρότωνες κατά. Λευκά

Δημητριακό

Παροχές πρωινού