Ξύλινη πίτσα διατροφή

Ένας ξύλινος φούρνος λειτουργεί διατηρώντας τη θερμότητα από μια ζωντανή φωτιά και ζεστά κάρβουνα. Η θερμότητα σε φούρνο με ξύλα αντανακλάται από τον θόλο του φούρνου πάνω στην πίτσα. Επειδή ο φούρνος αντλεί κρύο αέρα και εκπνέει ζεστό αέρα, τα τρόφιμα περιβάλλονται από υγρό αέρα, που παράγει υφή στο φαγητό σε αντίθεση με τα τρόφιμα που μαγειρεύονται σε ένα συνηθισμένο φούρνο πίτσας. Η πίτσα από φούρνο με ξύλα έχει τα ίδια συστατικά και θρεπτικές τιμές με μια συνηθισμένη πίτσα.

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Ο “Σιάτλ Post-Intelligencer” αναφέρει ότι η πίτσα ξεκινά με εξαιρετική διατροφική δυνατότητα. Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Γεωργίας των ΗΠΑ, μία φέτα τυριού πίτσα από ένα εστιατόριο έχει περίπου 272 θερμίδες, 10 g λίπους, 22 mg χοληστερόλης, 34 g υδατανθράκων, 2 g ινών και 4 g ζάχαρης. Η πίτσα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και έχει 18 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης ασβεστίου και 12 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σιδήρου.

Θερμίδες

Με βάση τα πρότυπα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, η κατανάλωση μιας φέτας απλής πίτσας δεν είναι τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Ένα πρόβλημα μπορεί να προκύψει όταν αρχίσετε να τρώτε δύο ή τρεις φέτες τη φορά ή φορτώστε την πίτσα σας με εκχυλίσματα πάχυνσης όπως λουκάνικο ή επιπλέον τυρί. Σύμφωνα με το FDA, τα τρόφιμα που περιέχουν 40 έως 99 θερμίδες θεωρούνται χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Τα τρόφιμα που περιέχουν 100 έως 399 θερμίδες είναι μέτριας θερμιδικής αξίας και εκείνα με περισσότερες από 399 θερμίδες είναι τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας. Με την προσκόλληση σε μια απλή φέτα ή μια φέτα με μια επικάλυψη όπως το μπρόκολο, μπορείτε ακόμα να μείνετε μέσα στην μέγιστη πρόσληψη θερμίδων για την ημέρα.

Ομάδες τροφίμων

Η πίτσα προσφέρει θρεπτικά συστατικά που εμπίπτουν σε διάφορες κατηγορίες από το MyPyramid, ένα πρόγραμμα που προάγει την υγιεινή διατροφή για τους Αμερικανούς. Σύμφωνα με το USDA, η κρούστα πίτσας είναι μέρος της ομάδας σιτηρών, η σάλτσα ντομάτας βρίσκεται στην ομάδα λαχανικών και το τυρί βρίσκεται στην ομάδα γάλακτος. Ανάλογα με τις επικαλύψεις σας, θα μπορούσατε ενδεχομένως να πάρετε τρόφιμα από όλες σχεδόν τις συνιστώμενες ομάδες τροφίμων σε μία συνεδρίαση. Μια φέτα από μια μεσαία πικάντικη πίτσα περιέχει 1 ουγκιά. Κόκκων, 1/8 φλιτζάνι λαχανικών και μισό φλιτζάνι γάλα.

Λίπος

Ως επί το πλείστον, η πίτσα δεν είναι πολύ υψηλή σε λίπος. Το MayoClinic.com εξηγεί ότι τα λίπη βοηθούν το σώμα σας να απορροφήσει βιταμίνες και επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σας σύστημα να λειτουργεί σωστά. Πάρα πολύ λίπος διατροφής, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα. Ανά γραμμάριο, το λίπος περιέχει εννέα θερμίδες, περισσότερες από δύο φορές περισσότερες θερμίδες από τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Σύμφωνα με το MayoClinic.com, οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από 78 γραμμάρια λίπους ημερησίως. Σε 10 γραμμάρια λίπους ανά φέτα, η πίτσα έχει περίπου το 15 τοις εκατό του RDA του λίπους. Μια φέτα με πεπερόνι μπορεί να έχει 12 γραμμάρια λίπους ή 19 τοις εκατό του RDA.

Κορεσμένο λίπος

Η κατανάλωση μεγάλου ποσού κορεσμένων λιπαρών μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη και να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων. Οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να περιορίζουν την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών σε όχι περισσότερο από 7 τοις εκατό της συνολικής πρόσληψης θερμίδων, η οποία ανέρχεται σε 15 γραμμάρια, με βάση μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Μια φέτα απλής πίτσας έχει 4 g κορεσμένου λίπους, 22% του RDA. Μια φέτα πίτσας πεπερόνι έχει 5 g, ή 26 τοις εκατό του RDA.