Ποιο είναι ο γλυκαιμικός δείκτης για το κόκκινο κρασί;

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλεις τα πόδια σου και να χαλαρώσεις με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Αν και θα πρέπει να παρακολουθείτε πόσο συχνά καταναλώνετε αλκοολούχα ποτά, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σάκχαρο του αίματός σας καθώς απολαμβάνετε ένα ποτήρι κρασί. Ο γλυκαιμικός δείκτης αυτού του γλυκού ποτού είναι πολύ χαμηλότερος από τον αναμενόμενο.

Γλυκαιμικό δείκτη του κόκκινου κρασιού

Ο γλυκαιμικός δείκτης οποιουδήποτε φαγητού ή ποτού υποδεικνύει πώς το στοιχείο επηρεάζει το σάκχαρό σας. Τα τρόφιμα ή τα ποτά με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη – 70 ή παραπάνω – προκαλούν ταχύτερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας από ό, τι τα στοιχεία με μέτριο ή χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Ο ερυθρός οίνος έχει δείκτη γλυκόζης μηδέν. Η μπύρα και τα αποσταγμένα ποτά έχουν επίσης γλυκαιμικό δείκτη μηδενικό.

Δεν υπάρχει αιμορραγία στο αίμα

Η κατανάλωση προϊόντων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Όταν αυξάνεται το σάκχαρο του αίματός σας, η παραγωγή ινσουλίνης του οργανισμού σας αυξάνεται. Με τον καιρό, αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή, αύξηση βάρους και αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία μπορεί να προχωρήσει σε διαβήτη τύπου 2. Παρόλο που το κρασί δεν είναι αναγκαστικά η πιο υγιεινή επιλογή ποτών, είναι ευεργετικό το γεγονός ότι δεν θα προκαλέσει ακίδα στο σάκχαρο του αίματός σας ή τις προκύπτουσες επιπλοκές.

Κίνδυνοι για κατανάλωση αλκοόλ

Παρά το χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη του κόκκινου κρασιού, μην ξεχνάτε ότι η συχνή κατανάλωση δεν έχει παρενέργειες. Βραχυπρόθεσμα, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως η εξασθένιση και οι αλλαγές στη διάθεση. Με τον καιρό, το ποτό κόκκινο κρασί μπορεί να αυξήσει το δυναμικό σας για να κερδίσει το βάρος. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί 5 ουγκιών έχει περίπου 125 θερμίδες. Εάν πίνετε διάφορα γυαλιά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα αυξήσετε δραστικά την θερμιδική σας πρόσληψη.

Κατανόηση της Διατροφής του Κόκκινου Κρασιού

Η αξιολόγηση της θρεπτικής αξίας του κόκκινου κρασιού είναι κάτι παραπάνω από τον έλεγχο του γλυκαιμικού δείκτη και των θερμίδων. Μια μερίδα 5 ουγκιών κόκκινου επιτραπέζιου οίνου έχει 3,8 γραμμάρια υδατανθράκων και 0,9 γραμμάρια ζάχαρης, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Θρεπτικών Δεδομένων της Διεύθυνσης Γεωργίας των ΗΠΑ. Το ποτό έχει ίχνη ορυκτών και βιταμινών, αλλά δεν αποτελεί σημαντική πηγή κανενός από αυτά.