Τι είναι το κινέζικο μασάζ;

Οι αρχαίοι Κινέζοι εμπειρογνώμονες και επαγγελματίες πιστεύουν ότι η ενέργεια στο σώμα πρέπει να ρέει συνεχώς για να βοηθήσει ένα άτομο να ανακουφίσει το στρες και να αποτρέψει τις ασθένειες. Υπάρχουν δύο είδη παραδοσιακών κινεζικών μασάζ: το “Tui na” και το “Zhi Ya.” Οι τεχνικές μεταξύ των δύο διαφέρουν, αλλά οι άνθρωποι θα δοκιμάσουν την ανανεωμένη δύναμη και σφριγηλότητα μετά από μια συνεδρία που θα διαρκέσει τουλάχιστον 30 λεπτά. Το κινέζικο μασάζ έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Κινέζικα μασάζ Βασικά

Το κινέζικο μασάζ συνδέεται στενά με τον βελονισμό και επικεντρώνεται σε κανάλια ή ενεργειακά σημεία που θα μεταφέρουν και θα κατευθύνουν αποτελεσματικά το αίμα και την ενέργεια ή το «τσι» σε όλο το σώμα. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ισορροπία για την προστασία του ατόμου από διαφορετικούς τύπους λοίμωξης και να διατηρηθεί η βέλτιστη λειτουργία όλων των οργάνων. Όταν τα κανάλια εμποδίζονται ή παρεμποδίζονται, το άτομο παρουσιάζει πόνο και είναι επιρρεπές σε προβλήματα υγείας. Η μασέρ μπορεί να προσδιορίσει ποιες διαδρομές είναι αποκλεισμένες και ότι χρειάζονται πίεση. Μια μελέτη του Μαΐου του Αμερικανικού Μασαζοθεραπευτικού Συλλόγου τον Μάιο του 2013 έδειξε ότι τα κανονικά μασάζ μπορούν να θεραπεύσουν διαφορετικές σοβαρές ασθένειες όπως ο χρόνιος πόνος χαμηλής πλάτης, τα καρδιαγγειακά προβλήματα και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Κινέζικες τεχνικές μασάζ

Το Tui na περιλαμβάνει τέντωμα, ζύμωμα και ώθηση των μυών, ενώ το Zhi Ya περιλαμβάνει πιέσεις και τσίμπημα σημεία acupressure για να ανακουφίσει το άγχος και τον πόνο. Κάθε τεχνική βασίζεται σε θεραπευτικές αρχές με σχετικές επιδράσεις όπως η διέγερση του σώματος να απελευθερώσει περισσότερες ορμόνες, να ρυθμίσει τη ροή του αίματος ή να ενισχύσει την ενέργεια ή την ανάκτηση. Οι “Shou fa” ή οι τεχνικές των χεριών κατηγοριοποιούνται περαιτέρω σε καταπραϋντικές τεχνικές ή “yin” και τεχνικές τόνωσης ή “yang”. Η ιδέα είναι να εξισορροπηθεί τόσο το yin όσο και το yang για να επιτευχθεί πλήρης υγεία.

Οφέλη από το κινέζικο μασάζ

Η κινεζική θεραπεία μασάζ προσφέρει ανακούφιση πόνου από τους πονεμένους και τραυματισμένους μύες. Οι τεχνικές βελτιώνουν τη ροή αίματος σε περιοχές που διευκολύνουν την υγεία και απαλλάσσουν από τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος. Οι τεχνικές βοηθούν επίσης στην παραγωγή μιας ήρεμης και χαλαρωτικής διάθεσης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους ανθρώπους να αναζωογονούν και να χαλαρώνουν ψυχολογικά από το άγχος. Οι τακτικές συνεδρίες μασάζ ενισχύουν την ανοσία και εμποδίζουν το σώμα να αναπτύξει εκφυλιστικές παθήσεις, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν τους μύες, τα εσωτερικά όργανα και τα οστά. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Αρχεία της νόσου στην παιδική ηλικία» το 2012, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντικές βελτιώσεις στις συνθήκες τους μετά την εφαρμογή τέτοιων τεχνικών.

Κινεζικό μασάζ για θεραπεία

Η αύξηση της ροής του αίματος και η κυκλοφορία σε διαφορετικά σημεία πίεσης στο σώμα θα διευκολύνει την επούλωση και θα επισπεύσει την αποκατάσταση. Οι άνθρωποι μπορούν να αναζωογονήσουν το σώμα τους πηγαίνοντας για ένα 30-60 λεπτά μασάζ μία ή δύο φορές το μήνα. Μια μελέτη του Σεπτεμβρίου 2010 στην «Εφημερίδα της Εναλλακτικής και Συμπληρωματικής Ιατρικής» έδειξε ότι η θεραπεία μασάζ ενισχύει την αποκατάσταση των μυών και την αποκατάσταση. Οι άνθρωποι που πάσχουν από προβλήματα όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, οι μυϊκές παθήσεις και οι λοιμώξεις μπορούν επίσης να επιταχύνουν την ανάκαμψη μέσω των κινεζικών τεχνικών μασάζ. Μερικές προσεγγίσεις μπορεί να είναι επωφελείς για τα πνευμονικά προβλήματα και τις καρδιακές παθήσεις